Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pompa wspomagania civic 1,7 cdti

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pompa wspomagania civic 1,7 cdti

Witam
    jestem posiadaczem najbardziej wadliwej wersji civica(niestety) i mam problem z prawdopodobnie wspomaganiem
    nie bez kozery napisałem o najbardziej wadliwej wersji civica nie ze względu na jego awaryjność ale brak dobrych fachowców od tej wersji modelu, co skutkuje ciągłym wymyslaniu przyczyn usterki
    Teraz własnie mam podobno problem z pompa wspomagania
    Pytanko brzmi czy ktoś wymieniał pompe wspomagania w 1,7 cdti????
    czy są jakies zamienniki czy może od jakiegos innego samochodu pasuja np opel????
    prosze o pomoc

cześć.
    noo po pierwsze primo: 1,7CTDi nie posiada pompy wspomagania. Układ wspomagania jest elektryczny a nie hydrauliczny! Nie piszesz jakie masz kłopoty ale jesli wspomy niema - może bezpiecznik się spalił...?
    poza tym, po części się zgodzę z Tobą - to najbardziej kontrowersyjna i najbrzydsza wersja Civicka i na dodatek nie japońska a dlatego się mało który mechanik orientuje skoro ASO nie chętnie w nie zagląda.
    Wiem o czym piszesz bo sam posiadam to auto, a auto nie było sprzedawane w PL dlatego diesla sie chce - ale nie wiele osób się orientowało "co i jak" przed zakupem - a teraz biadoli.
    Powiem Ci że najważniejsze co w tym aucie jest tragiczne to to że nie ma podgrzewacza paliwa - odkąd zamontowałem podgrzewacz - nie wiem co to "Check Engine" - na razie jest dobrze by nie za peszyć powiedziałbym że nawet bardzo dobrze. Żałuję że nie zamontowałem go od razu jak kupiłem ale musiałem przemęczyć 2 zimy by sie zorientować o co chodzi.
    ja nie biadolę zaczynam się "rozumieć" z moją hanką muszę się z nią dogadać bo życia nie będzie.
    Od Opla niewiele rzeczy pasuje.
    Last edited by rambo7; 12-09-2013, 14:52.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X