Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drążki i co dalej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Drążki i co dalej

Siema, nie jestem specem od samochodów, swoje mam od pół roku. Chcę wymienić parę rzeczy w układzie, elementy dzięki którym auto będzie bardziej stabilne. Chcę to zrobić na raz żeby nie płacić pięć razy za wymianę poszczególnych elementów.

- Końcówki drążków,
    - drążki,
    - przekładnia kierownicza ( maglownica) ...raczej używkę?

Coś jeszcze ??

Pomyśl raczej o amortyzatorach, sworzniach i tulejach wahacza, łącznikach i gumach stabilizatora. Czemu od razu przekładnia ? Idąc Twoim tokiem myślenia sporo Cię to będzie kosztować. Takie myślenie może ma sens jeśli robocizna przewyższa koszty części (np. wymiana sworzni i tulei wahacza - tu jest drogo). Jeśli jednak wymiana jakiejś części kosztuje powiedzmy 30 PLN to nie ma sensu wymieniać sprawnych podzespołów.
    sigpic

Comment

Amorki z przodu po wymianie, reszta podobno "sztywna" ale coś puka, stuka i wkur..a. Przekładnia to nie wiem, ponoć jest na wykończeniu..tak mówił mechanik..tylko ja nie bardzo mu ufam..są jakieś objawy zjechanej przekładni?? Jak kręcę szybko to słyszę stuk..?

Comment

Troche dziwne,że w 7 genie maglownica do wymiany....chyba ze samochód jest zamordowany.
        Osobiście podjechałbym na diagnostykę (szarpaki i inne rzeczy-koszt koło 30 zł) a potem brał sie za wymianę zdiagnozowanych części.

Acha-co do tej przekładni to nie słuchaj mechanika-zmień go bo po takich tekstach widac że chce cię orżnąć
        ビートル ジョン

Comment

mlodszyfarciarz słuchaj, chyba wiem o co Ci chodzi?! ale wypowiedziałeś sie nieprecyzyjnie....
          szukasz usztywnienia auta ?? "Chcę wymienić parę rzeczy w układzie, elementy dzięki którym auto będzie bardziej stabilne"
          czy
          szukasz przyczyny twojej frustracji tzn.".ale coś puka, stuka i wkur..a"

więc:
          jeśli chcesz usztywaniać to idź tropem kolegi adam1979 ale piszesz że ...amorki po wymianie ...?

mętlik się troche robi? nie uważasz ? sądzę że gdzieś błądzisz i nie wiesz czego się czepić ? ale niestety diagnozę masz ...żadną!

do tego maglownica ! - skąd diagnoza i dlaczego chcesz wymieniac maglownice na inną it zamiennik !? czy Twoja przeszła jakąś totalną kraksę?
          Chyba nie wiesz jakie są koszty wymiany maglownicy - a jeszcze bardziej dostaniesz szału jak się okaże że to nic nie pomogło! (na co stawiam )

moim zdaniem nie tędy droga! opanuj emocję i działaj rozsądnie! przede wszsytkim diagnostyka, na to wydasz parę złoty ale nie będziesz musiał wymieniać pół auta, a przekonanie mam że wcale nie musisz.
          Jak rozpoznałeś mechanikę po opisach na forum wiele osób miało problemy i ma nadal z stukami w zaweszeniu, jest to mankament VII gena i meczy ucho ale nikomu sie jeszcze zawieha podczas jazdy nie rozsypała. ja nie znalałem jeszcze rozwiązania ale moze w to lato się wezmę bo mam podobne odczucia ale, jeśli chodzi o stan zawieszenia to kompletnie nie mam luzów nigdzie a czasem jednak coś tłucze.
          Tak czy siak rozpoznanie tematu/problemu najeażniejsze a nie wymienianie pół auta bez 100% pewności że mu przejdzie !
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Na pewno drodzy koledzy macie rację Ja mam dopiero swoje pierwsze auto, wiecie jak to jest.. Nie znam się też tak super na samochodach.
            Niestety co powiedzą w warsztacie to muszę ufać:/
            W zawieszeniu rypnięty był na razie sworzeń z prawej strony i amorki ( te podobno były od nowości..w co mi się nie chce wierzyć ).. no ale jeśli..to jest szansa że reszta też nie była ruszana no i pytanie czy robić czy nie..??
            Szarpaki były już, podobno jest OK. Nie wiem jak działa zepsuta przekładnia..na razie moja chodzi całkiem całkiem jak na auto z 205kkm.

Planuję wymianę tylnich amorków, drązków, tuleji wahacza i sworzni, w komplecie od razu.

Auto chyba jednak miało kraksę bo błotnik mam jeden inny a przy zakupie tego nie widziałem..autko z niemiec.

Nie podoba mi się parę rzeczy ale to chyba kwestia leciwego autka Chciałbym pojeździć takim nowym i z 200KM na pokładzie

Comment

jak tak kasę chcesz pompować to po wymianie wszystkiego dorzuć sobie jeszcze optymalizacje silnika o albo chip'a sobie wrzuć i troche podkręcisz silnik

Comment

Working...
              X