Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przekładnia kierownicza

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przekładnia kierownicza

Witam, odebrałem autko od mechanika, stuki w zawieszeniu, więc do wymiany cieknący amorek i drugi do kompletu + drążki stabilzatora.
    Mechanior powiedział że jeszcze puka przekładnia kierownicza i jest do wymiany, bo...podobno ta wersja ( 1.4 iS 90 km VII ) ta ma..czy ktoś miał ten problem?? Dodam że auto ma 205 000 km.
    Myślicie żeby skoczyć do ASO??

przekładnia kierownicza puka odkąd wyszła z fabryki, zrób co zalecił mechanik, potem zobaczysz co z przekładnią - tzn czy dalej puka.
    i zalecenie skrót należy czytać: Aso Stosować Ostatecznie
    Last edited by rambo7; 28-01-2011, 13:07.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jezeli chodzi o przekładnie, polecam wybrac sie do aso i zaczac od smarowania za symboliczna opłate (100 zł max max ) . Stuki z okolicy kierownicy czestwo faktycznie swiadcza o przekładni, na cale szczescie czesto konczy sie wlasnie na przesmarowaniu wszystkiego.

Z ta wymiana bym sie tak nie spieszyl

Pozdrawiam

Comment

No mi też przekładnia puka ale to podczas postoju i jak krece energicznie w lewo i w prawo... ;/

Comment

U mnie są stuki w maglownicy na 100% dziś dokładnie zawieche prześwietliłem i łączniki wszystkie powymieniałem na Yamato, i jak wyjechałem od mechaniora to dalej pukało, więc na stacji się okazało że zawieszenie jest super beż żadnych już luzów, ale stuki dochodzą z maglownicy.
          Więc mam kanał i chęci.
          Ale ma ktoś może jakąś dokumentację fotograficzną jak smarował maglownice ?

No i drugie pytanie co załadować w tą maglownice jaki smar itp ?

I nie wiem czy wolno ale znalazłem coś takiego na temat reanimacji maglownicy
          https://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=659
          Last edited by Gość; 24-05-2011, 17:08.

Comment

Working...
          X