Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przygasanie świateł przy skrętach kierownicą

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przygasanie świateł przy skrętach kierownicą

Witam.
    Zauważyłem, że przy skrętach kierownicą gdy silnik pracuje na wolnych obrotach przygasają mi światła mijania. Mam Hondę z 2003r. 1,6 i nie wiem czy to normalne zjawisko, czy też będzie to jakaś awaria wspomagania kierownicy. Jeśli macie jakieś wiadomości na mój temat to proszę o doradę, Pozdrawiam.

Mam to samo....jak podnosze szyby i wlacze klime to tez przygasaja mysle ze to cos z pradem jest

Comment

Mam to samo przy regulacji szyb (2004, 5d, 1.6)

Comment

sprawdzcie ładowanie akumulatora, pasek alternatora i sam alternator i akumulator
        ja mam vgen ale przy kreceniu/zamykaniu okien obroty spadaja troche bo wieksze obciazenie elektryki jest, ale nic nie przygasa.
        sigpic

Comment

1. Sprawdż prąd ładowania, 2. Sprawdż i ewntualnie popraw przewody masowe //akumulator-karoseria, karoseria-silnik itd/. Powinno pomóc.

Comment

dzięki za podpowiedzi spróbuję to zrobić , zobaczymy czy pomoże. Pozdrawiam

Comment

u mnie jest to samo i wszystko sprawdziłem co koledzy polecają taki już mankament z tym napieciem w VII gen i od tego żarówki padają

Comment

Witam.
                Mam podobnie jak u Was. Miałem już dwie Hondy obie takie same i w obydwu zauważyłem ten sam objaw o którym dyskutujecie.Ale ja podejrzewam ,że jest to spowodowane dużym obciążeniem przez silnik wspomagania kierownicy.

Comment

Mam to samo zarówno jak kręcę kierownica jak i podnoszę szyby, na forum był już podjęty temat na temat żywotności żarówek które dość szybko padają przez te właśnie spadki.

Comment

CIVIC VII 1.6 VTEC 2003r. Mam dokładnie to samo, przygasanie lekkie świateł przy manewrowaniu na postoju i przy otw/zam. szyb. To chyba normalka.

Comment

trudno to zaakceptować ale tak jest i koniec.
                      Wspomaganie jest elektryczne a nie hydrauliczne.
                      Silniki szyb elektrycznych są mocne i pobierają sporo prądu.
                      Generalnie jeśli to wszystkich pocieszy to identycznie jest w Toyocie Corolli i innych samochodach o podobnych rozwiązaniach.

Wspomaganie elektryczne miało na celu odchudzić - zmniejszyć masę auta poprzez likwidację układu hydrauliki kół pasków pompy oraz zmniejszyć zużycie paliwa. Mamy za to sporej mocy silnik na maglownicy który w skrajnych położeniach zabezpieczenie reaguje na przeciążenie i widać to po światłach.
                      Tak samo szyby szczególnie przy domykaniu zabezpieczenie zadziała i widać to po światłach.
                      Dodając do tego że auta się starzeją instalacja też traci na przewodności, powstają z wiekiem większe opory, dlatego jest to zupełnie normalne.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                      X