Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki rodzaj Spęczania jest zastosowany w civic VII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaki rodzaj Spęczania jest zastosowany w civic VII

Witam chciabym wymienic elastyczne przewody ale jakby cos poszlo nie tak przy odkrecaniu chce miec mozliwosc zakucia przewodu nan nowo czy w tych auctach jest speczenie SAE .Takim czyms ogarne temat https://piterparts.online/pl/adapter...a-sf-i-df.html
    Przepraszam nie mam polskich znakow na tym kompie.
    Pozdrawiam

Mam taką samą zarabiarkę jak podałeś i jak wymieniałem u siebie cały przewód sztywny z przodu od pompy ABS do przewodu elastycznego przy kole to zarabiałem z obu stron typ grzybek i wszystko działa i nic nie cieknie.

Comment

Ale identycznie ta ? Bo jest jeszcze tym 201 i różni się tylko ta śrubka zagniatajaca.

Comment

Tutaj na zdjęciu masz z jednej strony lejek a z drugiej grzybek do zarabiania więc zależy którą stroną wkręcisz taki kształt będziesz mieć. Mam innej firmy, ale wygląda identycznie jak ta co wrzuciłeś i zarabia dwa rodzaje, a nawet zarabiałem nią stalowy przewód i też działa

Comment

Ok dzięki za info. Aż tak miałeś zgnite te przewody ? U mnie na pierwszy rzut oka wyglądają dobrze ale chcę sobie wymienić te elastyczne. Boje się trochę że może coś się nie odkręcić po 21 latach .

Comment

Zamieszczone przez janas12003 Zobacz posta
            Aż tak miałeś zgnite te przewody ?
            Nie, po prostu jak wymieniałem przewody elastyczne, to nie mogłem odkręcić w lewym kole jego od przewodu sztywnego i obrobiła się końcówka, więc uznałem, że najszybciej będzie mi wrzucić nowy przewód, bo jest to najbliżej pompy ABS. Z Tyłu mam bębny i w prawym kole też obrobiła mi się końcówka przy połączeniu z elastycznym przewodem i tam uciąłem przewód stalowy, obrałem jego(bo on jest w gumowanej izolacji) i połączyłem złączką z kawałkiem miedzianego i potem do przewodu elastycznego. Łączenie przewodu wykonałem za pomocą złączki do takich przewodów, z tym, że według porad z sieci zarobiłem przewód stalowy na lejek, a miedziany na grzybek i też wszystko śmiga i nic nie cieknie.

Comment

Czyli jak robisz na lejek to sae a na grzybek to din tak ? hmm myslalem ze tam jest na tyle tego przewodu sztywnego ze w razie jakbym mial problem z odkreceniem to jak walne diaxem zaraz za zlaczka to bede wstanie jescze na tyle go sciagnac zeby nie musiec go przedluzac. jak bedzie cieplej musze tam kuknac.

Comment

Working...
              X