Witam przy wciskaniu pedału sprzęgła z pod maski wydobywa się ,dźwięk jak by jakaś sprężyna hałasowała (lub podobny dźwięk).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic 04 lift Skrzypiące sprzęgło
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ls29 Zobacz postaWitam przy wciskaniu pedału sprzęgła z pod maski wydobywa się ,dźwięk jak by jakaś sprężyna hałasowała (lub podobny dźwięk).
-
Jakiś czas temu po przetłumaczeniu swojej książki serwisowej zauważyłem, że u mnie problem skrzypiącego sprzęgła był naprawiany w niemieckim ASO.
Z tego co udało mi się przetłumaczyć wymieniany był jakiś cylinder w mechanizmie sprzęgła - może to Wam coś pomoże.
U mnie ten problem nie występuje, więc coś z tym na pewno zrobili.sigpic
Comment
-
Zamieszczone przez ls29 Zobacz postaWitam przy wciskaniu pedału sprzęgła z pod maski wydobywa się ,dźwięk jak by jakaś sprężyna hałasowała (lub podobny dźwięk).
Comment
-
Cześć Is29. Ja mam to samo i byłem w ISO Hondy. Ten problem to łożysko wyciskowe wsprzęgła. Można oczywiście bawić się w radosne psikanie itd ale to tylko odwlekanie problemu. Mnie też m tym salonie kazali dalej jeździć. Choć nasmarować możesz oby to było to.( tuleje łożyskowania pedału sprzęgła)-Pozdrawiam hejka
Comment
-
Fotka zbyt ciemna ,więc mniej więcej opisałem i narysowałem rysunek. Opiszę co i jak.
Musisz położyć się obok pedału sprzęgła .Lewą reką naciskaj sprzęgło ,a prawą ręką spróbuj wymacać coś w rodzaju tłoka .(on jest dość wysoko).I na tą część co wchodzi w tłok nałóż sporo smaru grafitowego.Załączone plikiLast edited by Gość; 21-09-2010, 16:15.
Comment
Comment