Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 04 lift Skrzypiące sprzęgło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic 04 lift Skrzypiące sprzęgło

Witam przy wciskaniu pedału sprzęgła z pod maski wydobywa się ,dźwięk jak by jakaś sprężyna hałasowała (lub podobny dźwięk).

Zamieszczone przez ls29 Zobacz posta
    Witam przy wciskaniu pedału sprzęgła z pod maski wydobywa się ,dźwięk jak by jakaś sprężyna hałasowała (lub podobny dźwięk).
    Na skrzyni jest taka gumowa zaślepka pod którą jest cięgno. Trzeba zdjąć tą zaślepkę, trysnąć jakimś preparatem i powinno pomóc - na jakiś czas. Czasami pojawia się również skrzypienie przy pedale wtedy wypadałoby trysnąć tam.
    sigpic

Comment

Jakiś czas temu po przetłumaczeniu swojej książki serwisowej zauważyłem, że u mnie problem skrzypiącego sprzęgła był naprawiany w niemieckim ASO.
      Z tego co udało mi się przetłumaczyć wymieniany był jakiś cylinder w mechanizmie sprzęgła - może to Wam coś pomoże.

U mnie ten problem nie występuje, więc coś z tym na pewno zrobili.
      sigpic

Comment

Zamieszczone przez ls29 Zobacz posta
        A mogę prosić o foto .

Comment

Cześć Is29. Ja mam to samo i byłem w ISO Hondy. Ten problem to łożysko wyciskowe wsprzęgła. Można oczywiście bawić się w radosne psikanie itd ale to tylko odwlekanie problemu. Mnie też m tym salonie kazali dalej jeździć. Choć nasmarować możesz oby to było to.( tuleje łożyskowania pedału sprzęgła)-Pozdrawiam hejka

Comment

Dzięki za wszystkie odpowiedzi w tym temacie .
            Widać ,że jest to bolączka naszych civiców. :-(

Comment

panowie czy tam można psiknąć bez obawy zabrudzenia tarczy sprzęgła ??

Comment

Ja tam psilakem wd40...jest nawet specjalne naciecie zeby nie trzeba bylo sciagac calej gumki

Comment

Mi skrzypi spod pedala i teraz sikac jakims silikonem,wd40 czy wymieniac cos - skoro wymieniac, to cos jest uszkodzone , wada fabryczna ? :>

Comment

Mam ten sam problem, z tym że mi skrzypi przy pedale sprzęgła. Powtarza się co 2 miesiące i jak byłem z tym w ASO to powiedzieli że to taka wada i co jakiś czas trzeba smarować - jak dla mnie mało satysfakcjonująca odpowiedź i co najmniej nielogiczna.

Comment

ja użyłem smaru grafitowego (pedał sprzęgła)
                      smar grafitowy + olej silikonowy (strzykawką wpuszczałem pod ten gumowy kaptur)
                      Od czerwca spokój .I dzięki kolegom z tego forum sam sobie za free to zrobiłem.

Comment

A czy ktoś mógłby umieścić foto w którym miejscu przy sprzęgle to smarować ?

Comment

Fotka zbyt ciemna ,więc mniej więcej opisałem i narysowałem rysunek. Opiszę co i jak.
                          Musisz położyć się obok pedału sprzęgła .Lewą reką naciskaj sprzęgło ,a prawą ręką spróbuj wymacać coś w rodzaju tłoka .(on jest dość wysoko).I na tą część co wchodzi w tłok nałóż sporo smaru grafitowego.
                          Załączone pliki
                          Last edited by Gość; 21-09-2010, 16:15.

Comment

Dzięki kolego, jutro się do tego zabieram.

Comment

Working...
                            X