Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jazda w mieście.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jazda w mieście.

Witam

Czy nie macie wrażenia że podczas jazdy w korkach (częste ruszanie i hamowanie) odczuliście lekkie przyspieszenie samochodu po puszczeniu sprzegła (bez dodawania gazu) - szczególnie na 1 i 2 biegu? Sytuacja taka zmusza do jeżdżenia na 1 biegu na tzw. "półsprzęgle".

Niektórzy twierdzą że to autko super spisuje się w trasie, gorzej w mieście. Co o tym myślicie? Jak Wam się jeździ na naszych zatłoczonych ulicach?

pozdrawiam

tia u mnie na odwrot jest w korkach kolego..zawsze musi byc obecny gaz ;p inaczej szybko mowi mi papa..
    co do trasy.. nie podoba mi sie jazda tym samochodem w trasie.. bo sie musze namachac biegami zeby ten samochod sie jako tako zebral i wyprzedzil..co jest bardzo irytujace.. i zjada wtedy duuuuuuuuuuuzo oleju ale tak to jest jak sie czlowiek przesiada w wolniejsze auto..

Comment

Takie zachowanie silnika jest dość normalne i to nie tylko w Hondzie. Chodzi o to, że system elektroniczny utrzymujący zadaną prędkość obrotową silnika po puszczeniu sprzęgła otrzymuje impuls o obciążeniu silnika, co powoduje zwiększenie dawki paliwa, a w rezultacie dość szybiei przyśpieszanie. Gdy już ruszysz sytuacja jest zupełnie odwrotna i system obcina dawkę do takiej, aby utrzymać obroty biegu jałowego.

Comment

W korkach to ja sobie wrzucam na dwójkę i puszczam pedały. Wtedy sam silniczek utrzymuje przyjemną prędkość. Co do samej jazdy w mieście to jest przyjemnie w mojej opinii. Trasa to bajka. Dla każdego dużo miejsca, fotel kierowcy wygodny... nie odczuwałem jakiegoś nadmiernego zmęczenia na trasie Tychy-Giżycko.

Comment

zmęczenia może i nie ale za to nie ma czym pocisnąć

Comment

Zamieszczone przez kasiek Zobacz posta
            tia u mnie na odwrot jest w korkach kolego..zawsze musi byc obecny gaz ;p inaczej szybko mowi mi papa..
            co do trasy.. nie podoba mi sie jazda tym samochodem w trasie.. bo sie musze namachac biegami zeby ten samochod sie jako tako zebral i wyprzedzil..co jest bardzo irytujace.. i zjada wtedy duuuuuuuuuuuzo oleju ale tak to jest jak sie czlowiek przesiada w wolniejsze auto..
            Kup automat, TDI albo V8 wtedy nie będziesz musiała machać biegami. Ja np. to lubię.
            sigpic

Comment

wystarczyloby troche wiecje koniow pod maska

Comment

eee zaś nie narzekajcie :P z taką masą autka to te 90KM i tak dobrze sobie radzą

Comment

Zamieszczone przez kalla_fiore Zobacz posta
                  eee zaś nie narzekajcie :P z taką masą autka to te 90KM i tak dobrze sobie radzą
                  Koleżanka miała na myśli 110 KM, chyba. Niestety, stosunkowo mało jest gratów do modzenia tego silnika - w porównaniu do 5 czy 6 gena. No i ceny inne.
                  Last edited by adam1979; 11-02-2010, 14:01.
                  sigpic

Comment

Working...
                  X