Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzynia biegów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzynia biegów

temat na gorąco.pojawiły się odgłosy(tak jak jedzie auto na wstecznym) ze skrzyni na każdym biegu do przodu.byłem u mechanika i wymienili łożyska ale to nic nie dało.dalej brzeczy-ale tylko jak się dodaje gazu.jak jedzie na biegu bez dodawania gazu(czyli bez obciążenia) jest cicho.olej w skrzyni czyściutki-żadnych opiłków.nic.zachodzimy w glowę co to moze byc.chodzi o civica 2004 rok 1,4 bezn.jeśli ktoś z was miał taki problem to prosze o pomoc.chcemy sprzedać auto a nie lubie wciskac min.wolę naprawic.

ja mam pytanko - ile kosztowala wymiana lozysk i ile to mniej-wiecej trwalo, mnie tez to czeka niestety

Comment

łozyska małe 350pln +robocizna.niepamiętam dokładnie.teraz wymieniam reszte łożysk żeby się upewnić i będzie to ponad 500pln + robota.drogo niestety

Comment

Tak przypuszczałem, mam trochę starszy model więc może będzie inna cena, ale jestem w stanie taka sumę zaakceptować. Wszystko dla mojej kiwi

Comment

mam pytanie, czy usterka została juz naprawiona i co to bylo, mam bardzo podobny problem i nie wiem czy wymieniac łożyska czy to moze cos innego

Comment

Jestem w trakcie zakupu skrzyni i ewentualnie sprzegla, mam juz mechanika ktory to przelozy. Z tego co ustalilismy to do wymiany sa lozyska 1 i 2 biegu, ale decyduje sie na cala skrzynie (uzywana) bo koszty mniejsze i roboty mniej. dam znac jak juzz bede po

Comment

dzieki za info i czekam na nowe informacje jak udalo sie przelozenie i czy to napewno bylo problemem

Comment

Juz po przekladce. Kupilem uzywana skrzynie w komplecie ze sprzeglem. Roznica OGRMONA. (mam silnik d15z8 skrzynia kupiona od d15z6). Przekladka wykonana przez poleconego (zreszta slusznie) mechanika. Auto odzyskało dusze, smiga az milo, a w dodatku ta cisza...

Comment

no to wyglada na to ze czeka mnie to samo,ale to juz po swietach.

Comment

Working...
                  X