Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pedał sprzegła wpadł w podłogę podczas jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pedał sprzegła wpadł w podłogę podczas jazdy

Witam, wybaczcie jeżeli wątek był już przerabiany na forum, jeżeli tak to proszę moderatora o przerzucenie do odpowiedniego wątku. W dniu wczorajszym kiedy wracałem z zakupów i skręciłem na drogę do domu to przy z redukcji biegu pedał sprzęgła wpadł w podłogę. Trochę się znam na robocie, więc dziś w dzień wymieniłem przewód od pompki do wysprzęglika, ale niestety nic to nie dało, pedał jest dalej luźny i wpada w podłogę, nie wiem co robić. Czy ktoś przerabiał podobną historię?

wysprzeglik sprawny?
    mocowanie pedału sprzęgła ok ?

jeśli wszystko powyższe ok, to niestety problem w "słoneczku" ..

Comment

Ja bym zaczął od prostych rzeczy, nie piszesz, ale oczywiste jest że po zamontowaniu nowego przewodu, zalałeś układ i odpowietrzyłeś ?
      ale ... po odpowietrzeniu nadal jest sytuacja że wpada w podłogę ? ...no to "skończyła" się pompa. Ona nie tłoczy. Może być bezobjawowo - nie cieknie. bądź objawowo - cieknie.
      Zamieszczone przez AndrzejVII Zobacz posta
      pedał jest dalej luźny i wpada w podłogę,
      - zanurkuj pod kierownicę, odchyl wykładzinę podłogową, i papierowymi ręcznikami powycieraj dokładnie powierzchnie blachy sięgając pod pedał ile się da dokładnie wokoło (pod bolcem) pompy - wynik oczekiwany: czy przypadkiem nie ma nieszczelności i DOT4 wyciekł pod wykładzinę?
      - częstym przypadkiem bywała sama pompa - np. mogła nie ciec, było szczelne ale po prostu nie pompowała, problemem bywały uszczelnienia. Chodzi o całość 9, 8, 4, 22.

dziś chyba nie ma sensu się w to bawić bo koszt całej pompy w zamienniku jest pewniejszym rozwiązaniem.

Wymiana pompy sprzęgła

Pompa sprzęgła

Brak możliwości wbicia biegów.

Last edited by rambo7; 20-02-2024, 13:42.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X