Witam, wybaczcie jeżeli wątek był już przerabiany na forum, jeżeli tak to proszę moderatora o przerzucenie do odpowiedniego wątku. W dniu wczorajszym kiedy wracałem z zakupów i skręciłem na drogę do domu to przy z redukcji biegu pedał sprzęgła wpadł w podłogę. Trochę się znam na robocie, więc dziś w dzień wymieniłem przewód od pompki do wysprzęglika, ale niestety nic to nie dało, pedał jest dalej luźny i wpada w podłogę, nie wiem co robić. Czy ktoś przerabiał podobną historię?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pedał sprzegła wpadł w podłogę podczas jazdy
Collapse
X
-
Ja bym zaczął od prostych rzeczy, nie piszesz, ale oczywiste jest że po zamontowaniu nowego przewodu, zalałeś układ i odpowietrzyłeś ?
ale ... po odpowietrzeniu nadal jest sytuacja że wpada w podłogę ? ...no to "skończyła" się pompa. Ona nie tłoczy. Może być bezobjawowo - nie cieknie. bądź objawowo - cieknie.
Zamieszczone przez AndrzejVII Zobacz postapedał jest dalej luźny i wpada w podłogę,
- częstym przypadkiem bywała sama pompa - np. mogła nie ciec, było szczelne ale po prostu nie pompowała, problemem bywały uszczelnienia. Chodzi o całość 9, 8, 4, 22.
dziś chyba nie ma sensu się w to bawić bo koszt całej pompy w zamienniku jest pewniejszym rozwiązaniem.
Wymiana pompy sprzęgła
Pompa sprzęgła
Brak możliwości wbicia biegów.
Last edited by rambo7; 20-02-2024, 13:42.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment