Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Biegi nie wchodzą. (Wsteczny wbity)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Biegi nie wchodzą. (Wsteczny wbity)

Witam serdecznie.
    Jeżdżę Honda Civic VII 1.4 sport z 2004 roku.
    Mam problem. Dzisiaj rano (Suwałki ????) był mróz, zachodzę do samochodu, odpalam samochód i chce wbić luz żeby szyby wyskrobać a tu drążek zmiany biegów luźny i żadnego biegu nie można wbić.. puszczam sprzęgło i mi zaczyna jechać do tylu (zostawiłem na parkingu na wstecznym i ten bieg został poprostu).
    Jeszcze zaznaczę ze regenerował skrzynie biegów pół roku temu i wszystko grało do tej pory.
    Prosiłbym o pomoc jak to naprawić czy samemu dam radę i jak ewentualnie luz wbić żeby można było zaciągnąć samochód do mechanika (przez miasto na wstecznym trochę odważnie by było).
    Pozdrawiam.

Zamieszczone przez Daveski Zobacz posta
    drążek zmiany biegów luźny
    Zdejmij plastiki przy lewarku i zobacz czy linki nie odpięte. Tak samo sprawdź przy wybieraku.

Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Pierwsze primo to sprawdź czy jest płyn w zb. sprzęgła? Jak jest, to kolejna sprawa czy przy wymianie sprzęgła ktoś ten płyn wymieniał? Kolejna sprawa to poproś kogoś (podnieś maskę) ktoś naciska dźwignę sprzęgła a pod maską obserwuj czy pracuje wysprzeglik na skrzyni - porusza sie?
      Oczywiście silnika nie musisz uruchamiać.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        Pierwsze primo to sprawdź czy jest płyn w zb. sprzęgła?
        Zamieszczone przez Daveski Zobacz posta
        puszczam sprzęgło i mi zaczyna jechać do tylu
        Jednak mimo to warto sprawdzić poziom płynu i działanie pompy i wysprzęglika.
        Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
        Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

C57004F1-E080-4B87-B382-23B782593364.jpgE0DBA8EC-AA94-4C35-980F-ABC0A44DE767.jpg
          Dźwignia chodzi tylko góra dół. Na boki nie idzie.
          Płyn jest.
          Zaraz postaram się kogoś poprosić żeby sprawdzić prace wysprzeglika.

Comment

Dobra. Temat to zamknięcie. 4F8CC0E1-2333-4BF8-B90A-C4863DF2D885.jpg
            W tym miejscu po prostu z oczka linka spadła. Dziękuje bardzo.

Comment

Working...
            X