Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie mam pojęcia co mogło się stać

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie mam pojęcia co mogło się stać

Witam, zakupiłem Hondę Civic VII około 2 miesięcy temu.
    Na poczatku sprawowała się bez zarzutu ale po jakimś czasie przy redukcji na 2 bieg jakby traciła swoją "moc" obroty nie podchodziły do większej ilości niż 1.5tysiaca.
    Jakoś tydzień temu kiedy jechałem do pracy zredukowałem na dwójkę, dodałem więcej gazu i usłyszałem huk.
    Auto stanęło na drodze i nic nie mogłem zrobić.
    Civic odpala, ale kiedy wrzucam na jedynkę to stoi i nie chce ruszyć, dzieje się też tak kiedy wrzucam wsteczny.
    Ręczny jest jakby luźny, nie czuje oporu zaciągając go.
    Biegi wchodzą normalnie, nie słychać żadnego klekotania.
    Dodam również żeby można było mnie dopchac na parking potrzeba było aż 4 osób co dla mnie jest dosyć dziwne
    Jest to moje pierwsze auto no i po prostu boję się że coś mogło z skrzynia się stać, ale może to też być jakiś drobiazg jak przegub. Czekam na odpowiedzi, z góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Posadź kogoś niech próbuje jechać ,a sam popotrz czy któraś półoś się czasem nie obraca.
    Ręczny to osobny problem.

Comment

w powitalnym temacie napisałeś:
      Zamieszczone przez matheo0961
      Witam, zakupiłem Hondę Civic VIII około 2 miesięcy temu.
      ale jednak to 7 gen? 2003 to 7gen.
      to auto do lekkich nie należy ale 4 osoby to dużo jeden byku lub 2 normalnych spokojnie powinni dać radę.
      Zamieszczone przez matheo0961 Zobacz posta
      kiedy wrzucam na jedynkę to stoi i nie chce ruszyć, dzieje się też tak kiedy wrzucam wsteczny.
      niepełny opis, ale rozumiem puszczasz sprzęgło z zapiętym biegiem, czyli 1-szy bieg zapięty sprzęgło puszczone, silnik pracuje auto nie jedzie ?
      Jest to twoje pierwsze auto, zatem tu w tym problemie sam sobie nie poradzisz, raczej to co opisujesz nie wskazuje na jakąś prostą usterkę.
      Musi to zobaczyć jakiś mechanik, najszybciej dostaniesz jakąś informację co się stało. Uwaga jednak taka bys uważał na to z kim i w jaki sposób uzgodnisz zakres prac. Bądź ostrożny i dociekliwy, ustal co i jak, by się nie okazało że jak wstawisz auto do jakiegoś mechanika i ono tam postoi to ci policzy za stanie tyle że się nie będzie opłacać naprawiać.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak jest to 7 generacja za dużo I dodałem w 1 wątku haha
        Właśnie boje się że mechanik.moze mnie przekabacić bo"nie zna się na autach" więc biorę ze sobą kolegę co się trochę zna na tym.
        Auto nie rusza jakby cały czas był zaciągnięty ręczny

Comment

Przy pchaniu tylne koła się obracały?
          Wg mnie albo półoś ukręciłeś albo przegub poszedł po prostu. Sprawdź tak jak M26 pisał. Niech ktoś próbuje ruszyć a ty patrz czy się kręci któraś półoś.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Obracały, ale jak mówiłem wyżej, bardzo ciężko szedl w 4 osoby musieli mnie pchac

Comment

Może przegub strzelił i stawia opór. Sprawdź półosie i się wyjaśni wszystko.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Dobra, dziękuję bardzo za odpowiedzi, dam znać jutro co i jak po pracy ❤️

Comment

Zamieszczone przez matheo0961 Zobacz posta
                  Obracały, ale jak mówiłem wyżej, bardzo ciężko szedl w 4 osoby musieli mnie pchac
                  Chyba źle zrozumiałeś.
                  Nie ma sie obracać przy pchaniu,ale przy próbie normalnej jazdy z wrzuconym biegiem i puszczanym sprzęgle..
                  Nie jest mozliwe zeby wtedy obie sie obracaly,jedna bedzie stała lub obie.

Comment

Półoś urwana, dziękuję wszystkim za komentarze ❤️

Comment

Working...
                    X