Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piszczenie / skrzypienie podczas wciskania sprzęgła - Civic VII EM2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Piszczenie / skrzypienie podczas wciskania sprzęgła - Civic VII EM2

Witam,

Od zakupu auta, czyli jakoś msc temu, przy wciśnięciu pedału sprzęgła, bardzo głośno piszczy. Na początku myślałem że to tulejka w mocowaniu pedału, ale to nie ona. Po zapsikaniu silikonem nic nie pomogło. Okazało się, że ten dźwięk dochodzi z komory silnika.
    Na zgaszonym silniku, wciśnięcie sprzęgła skupia uwagę niemalże każdego przechodnia.
    Czy to hydrauliczne sprzęgło wydaje taki dźwięk?
    Da się to jakoś "nasmarować"?

Dziękuję i pozdrawiam!

W moim sedanie z 2004 roku skrzypi skrzęgło. Wiem że temat był już poruszany wielokrotnie nie tylko na tym forum. Skrzypienie objawia się podczas przyciskania jak i zdejmowania nogi z pedału. Czy mógłby ktoś mi rzetelnie odpowiedzieć ,gdzie ,co ,jak , czym i od której strony smarować? :)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Comment

Mam to samo nie miał człowiek problemu to se honde kupil

Comment

I nie idzie tego zrobić?

Comment

Wysłałem powyżej odnośnik do tematu, który był już omówiony. To, że coś skrzypi po 15 latach to chyba nie jest jakieś poważne zmartwienie....

Comment

Zamieszczone przez Dave Gahan Zobacz posta
            Wysłałem powyżej odnośnik do tematu, który był już omówiony. To, że coś skrzypi po 15 latach to chyba nie jest jakieś poważne zmartwienie....

O, dzięki wielkie.
            Nie no, auto 15 lat, to ma prawo, ale pytam czy może ktoś Was sobie z tym poradził. Dzięki jeszcze raz

Comment

Dzisiaj właśnie wymieniłem sprzęgło złej jakości na nowe i specjalnie poszedłem sprawdzić czy teraz skrzypi po naciśnięciu pedału sprzęgła (bo miałem między innymi takie objawy). Na nowym sprzęgle jest cisza, więc jeśli dawno go nie zmieniałeś, to może być to przyczyną.

Comment

Zamieszczone przez EM2 Zobacz posta
                Witam,

Od zakupu auta, czyli jakoś msc temu, przy wciśnięciu pedału sprzęgła, bardzo głośno piszczy. Na początku myślałem że to tulejka w mocowaniu pedału, ale to nie ona. Po zapsikaniu silikonem nic nie pomogło. Okazało się, że ten dźwięk dochodzi z komory silnika.
                Na zgaszonym silniku, wciśnięcie sprzęgła skupia uwagę niemalże każdego przechodnia.
                Czy to hydrauliczne sprzęgło wydaje taki dźwięk?
                Da się to jakoś "nasmarować"?

Dziękuję i pozdrawiam!
                Ja próbowałem wszystkimi dostępnymi smarami smarować pomagało na krótko. W końcu rozpuściłem skrawki mydła w alkoholu izopropylenowym i wstrzyknąłem tą miksturę w dziurkę w którą wchodzi dźwignia od pedału sprzęgła. Minęło już kilka miesięcy i póki co cisza. Skrzypiała mi również łapa w skrzyni tam też nasmarowałem jakimś smarem tą kulkę na której opiera się łapa.

Comment

W mojej Hondzie (2005) kilka dni temu zaczął skrzypieć pedał skrzyni biegów w trakcie zmieniania biegów. W trakcie postoju nie słychać go przy wielokrotnym nawet wciskaniu. Nie jest to uciążliwe ale co niektórzy twierdzą, że może to być początek końca skrzyni. Czy ten Twój zabieg naprawdę zdał egzamin, czy mam go spróbować u siebie, czy udać się do mechanika?. Pozdrawiam Ryszard

Comment

Working...
                  X