Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zimering skrzyni biegów wypuścił olej.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zimering skrzyni biegów wypuścił olej.

wracając z Grecji gdzieś zgubiłem olej ze skrzyni ,ponoć poszedł zimering skrzyni biegów lewy ,od strony kierowcy,miejscowi handlarze rozkładają łapy,ktoś ma namiar na to ? honda civic 7 ,2002r 1,4-90 km

https://intercars.com.pl/pl/asortyme...civic&qc=offer

myślę że chyba chodzi Ci o to, ale najlepiej podjedz na warsztat niech jakiś majster oceni, który to uszczelniacz, możne okazać się ze to w środku skrzyni,ten który jest na walku na którym montowany jest docisk sprzęgła, przynajmniej u mnie tak było w poprzedniej Hondzie z silnikiem 1,4

Comment

to Było to,dziękuje,ale to troszkę za późno ,skrzynia teraz wyje jak tramwaj,trza się chyba rozejrzeć za drugą

Comment

U mnie też jest wyciek oleju w K20A3 - lekki, ale jest. Myślałem, że miska olejowa, ale wszystko wskazuje na simmering od strony skrzyni biegów, ta przy kole zamachowym. Jutro jeszcze raz jadę sprawdzić, bo wyczyściliśmy pokrywę koła zamachowego od wewnątrz. Czy fachowo to się określa "uszczelniacz wału przy kole zamachowym" ? Mechanik powiedział, że trzeba wyjąć albo skrzynię albo silnik. Ponieważ jest to grubsza robota, to chcę kupić najlepszej jakości uszczelniacz, żeby do tego już nie wracać. Orientujecie się, których producentów simmering mogę kupić bez najmniejszych obaw? Jeden ze sklepów powiedział mi, że mają w opakowaniu z logiem Honda za około 75zł (OE), a bez opakowania dokładnie ta sama część za 50-kilka złotych. Są Ajusa, Corteco i oczywiście OE Honda.

Comment

Rozpocząłem walkę z wyciekiem, cieknie z miejsca którego nie widać bez rozkręcania - czyli oddzielenia skrzyni od silnika. Wygląda to tak, że olej zbiera się na dole na najniższym punkcie skrzyni biegów, widać mokry ślad wzdłuż podwozia, kapie przy okazji na wydech i katalizator i daje czadu w kabinie. Mokra jest lewa półoś w okolicach przegubu i uszczelniacza przy skrzyni, jednak uszczelniacza jestem pewien na 99% bo wymieniłem go niedawno w poszukiwaniu źródeł wycieku.
          I teraz pytanie:
          czy to miejsce może przeciekać?
          33d.JPG

czy może to jednak nie skrzynia a po prostu z silnika ucieka olej z tamtej strony (uszczelniacz wału czy np. uszczelka miski)

dzisiaj jeszcze spróbuję tam zajrzeć bez kręcenia śrubami narazie, zrobię fotki jakieś
          Moja VII gen

Comment

Dobrze, że zostawiłem ten 1% bo to jednak lewy uszczelniacz półosi... No to kolejne pytanie - co mogło pójść źle? Wymiana tego to nie jest jakaś czarna magia chyba... Mogłem go za płytko włożyć? Działałem z nim delikatnie, może do oporu powinienem go wcisnac?
            Moja VII gen

Comment

Working...
            X