Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

półoś lewa krótka civic 1.7 ctdi 100KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• półoś lewa krótka civic 1.7 ctdi 100KM

Witam.
    Urwała mi się lewa półoś (krótka) w civicu 2002 1.7 ctdi 100 KM. Dzwoniłem do Auto Partnera i dostałem odpowiedz ,że nikt nie produkuje tego zamiennika do tego modelu i jedyne co to oryginał lub używka. Z serwisu hondy Honda Krężel & Krężel napisali: ,,Niestety lewa półoś jest wycofana z produkcji. Dostępny jest przegub wewnętrzny w cenie 1451,40 zł brutto oraz przegub zewnętrzy w w cenie 1488,30 zł brutto" -co mnie w ogóle nie urządza. Na allegro nie znalazłem żadnej w Małopolsce a jestem z krakowa a chciałem szybko załatwić temat. Moje pytanie do kolegów z forum: 1) Czy pasuje do mojego diesla półoś z innego modelu benzyniaka? 2) Może ktoś ma taką cześć do sprzedania? Z góry dzięki za zainteresowanie sprawą

Zamieszczone przez pawel_gaic Zobacz posta
    1) Czy pasuje do mojego diesla półoś z innego modelu benzyniaka?
    absolutnie NIE ! żadna z półosi diesla nie pasuje do benzyniaka i odwrotnie. Skrzynia jest inna trwalsza w dieslu i półosie są nieco krótsze.
    Sugeruję cierpliwie poszukać w 1,7ctdi całe budy rozbite na sprzedaż lub po częściach, swego czasu było tego zatrzęsienie. Koszty jak za zgrzewkę piwa.... jakie tam tysiące? powariowali...

w allegro wpisałem: "półoś civic 1,7CTDi" dostałem co najmniej kilkanaście sztuk.
    Last edited by rambo7; 23-02-2019, 12:20.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeśli jesteś z Krakowa to polecam zapytać w szrocie z częściami Hondy w Wieliczce, jest taki tuż za salonem Hondy w Wieliczce jadąc obwodnica Wieliczki od strony Krakowa. Mają tam masę części z rozbitków.

Comment

Dzięki za cenne informacje. Akurat półoś znalazłem w Masłomiacej koło Krakowa. Cena 200 PLN kompletna z przegubami - używka. Przeguby przełożyłem na moje dotychczas używane w Hani ponieważ w zakupionej był uszkodzony gwint od strony piasty. Civic jest już na chodzie. Dziękuję kolegom za wskazówki.

Comment

Working...
        X