Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bujanie przod/tyl podczas zwalniania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• bujanie przod/tyl podczas zwalniania

Czesc
    Jestem tutaj nowy dlatego nie wiem czy dobry dzial wybralem. Wybaczcie.
    Mam problem taki jak w temacie. Dokladniej chodzi o to ze w momencie kiedy puszczam pedal gazu samochod diametralnie traci na mocy. To po pierwsze. Kontynuujac zwalnianie silnikiem, jest odczuwalne szarpniecie/bujniecie niezaleznie od tego na jakim biegu jade(jesli na 2 biegu schodzi ponizej 2tys obrotow np.dojezdzajac do progu zwalniajacego to malo zebow sobie o kierownice nie wybije). To drugi problem. Trzecim jest to ze kiedy jade na 5 biegu i mam okolo 70/80 km/h na liczniku, utrzymujac jednakowa predkosc, auto mam wrazenie jakby domagalo sie wcisniecia pedalu gazu(buja przod/tyl) do poki nie wcisne gazu. Dodam ze przy przyspieszaniu objawy nie sa odczuwalne. Mowilem o tym w warszatacie to powiedzieli ze Hondy juz tak maja i szarpanie bedzie odczuwalne. Dlatego szukam pomocy tutaj. Moze ktos z was zmagal sie z takim problem?

Witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, używaj polskiej czcionki.
    Last edited by rambo7; 18-05-2018, 07:17. Powód: Regulamin pkt 2, 3, 5.

Proponowałbym sprawdzić dolot powietrza (czy nie jest dziurawy?), filtr paliwa, a na końcu świece i kable.

Comment

Cześć,

Pytanie do Autora postu - czy udało się rozwiązać przyczynę tej usterki? Mam identyczny problem.
      Jutro daję autko dla mechanika, zwrócę mu uwagę aby sprawdził szczelność dolotu.

Radadek,
      zobacz na datę pisane było 3 lata temu, w takich przypadkach pisz do forumowicza emial.
      Poza tym witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
      Last edited by rambo7; 18-05-2021, 11:00. Powód: Regulamin forum.

Comment

Luzy w układzie napędowym,poduszki skrzyni i silnika,zawalona przepustnica,oprogramowanie.
        Taką kolejność proponuję w przy poszukiwaniach.
        To są najczęściej przyczyny i jak ktoś weźmie sie za to i posprawdza od A-Z,to problem znika.

Comment

Working...
        X