Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kompletne sprzeglo do D16V1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kompletne sprzeglo do D16V1

Czesc,

potrzebuje dokladnej specyfikacji sprzegla do silnika D16V1. Wg katalogow pasuje m.in. EXEDY HCK2026:
    https://e-autoparts.pl/zestaw-sprzegla-p-665216.html

Czy bedzie ono pasowac? Czy cena za nie w okolicach 420PLN z wysylka jest OK? Moze jakas alternatywa? LUK/Valeo/Aisin?
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Będę po południu w domu to rzucę okiem co tam do Ciebie pasuje

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
      Moze jakas alternatywa? LUK
      nie wiem co fabrycznie siedziało w tym modelu, ale w dieslach siedzi LUK, jeśli to miało by coś sugerować to tyle że w dieslach 7gen sprzęgła są tradycyjne (identyczne co do konstrukcji jak w benzynie) i mało kto wymieniał sprzęgło LUK'a przed osiągnięciem 300tys km.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

W cifach zwykle jest fabrycznie LUK albo Exedy. Miałem u siebie Exedy i dzielnie działało ponad 120tyś km. Potem auto sprzedałem ale sprzęgło dalej było to samo
        Valeo mam taniej niż na stronce co wysłałeś ze sprawdzonej hurtowni. Co do jakości to nie ma reguły z częściami aftermarket. Kumpel kupił do ep3 sprzęgło właśnie exedy i pluł na nie jeszcze długo. Oj długo. Nie ma reguły ale bym szedł w exedy.

Comment

No ja mam jeszcze fabryczne i mam juz 195kkm i juz się ślizga - czuć że już koncówka... Chyba skuszę się na to Exedy - tylko cze technicznie będzie pasować.
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2

Comment

Ja u siebie wymieniałem sprzęgło i skusiłem się na Exedy HCK2026. To co podałeś na 100% pasuje. W moim autku śmiga już od roku i jest ok. Poprzednie (fabryczne LUK) miało ok 150 tyś. km przebiegu i zaczynało się ślizgać przy gwałtowniejszym dodaniu gazu
            Wymieniałem komplet, łożysko oporowe u mnie szumiało okropnie. Po wymianie cisza.
            Było Honda Civic VII EU8 D16V1
            Jest Seat Leon Cupra R310

Comment

Polecam Luk'a u nas na warsztacie to zakładają i nie ma problemu poza 2 małymi przypadkami że trzepało przy ruszaniu ale gwarancje uznali

Comment

Working...
              X