Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana płynu sprzęgła w 7 gen.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana płynu sprzęgła w 7 gen.

3a1a6526f4330202182f7d98341768ab.jpgProszę podpowiedzcie mi jak najlepiej się zabrać za wymianę płynu w sprzęgle,
    procedurę znam ,chodzi bardziej o to ,jak najwygodniej dotrzeć do odpowietrznika
    jest to diesel ctdi
    Czy na fotce dobrze zaznaczam ,odpowietrznik,
    Last edited by Hondaniel; 23-07-2016, 14:51.

Widzę szał w udzieleniu pomocnej odpowiedzi ,wiem wiem ,palce was bolą po ciężkim tygodniu pracy .ok
    Już sobie poradziłem
    Chciałem tylko uściślić ,że wymiana płynu polega na spuszczeniu starego ,i zalaniu nowego ,żadne pomysły jak czytałem tu na forum z pompowaniem, odkręcaniem, zakręcaniem odpowietrznika nie są konieczne .
    Większość Waszych problemów właśnie wynika z tego ,że za bardzo się kombinuje
    1 odciągnięcie starego płynu ze zbiorniczka
    2zalanie do pełna nowego
    3 wężyk na odpowietrznik i butelka
    4 klucz 8 mm odkręcić i niech się leje ,cały czas kontrola zbiorniczka ,jak zacznie lecieć świeży płyn zakręcamy odpowietrznik
    Tyle ,żadnego odpowietrzania i tłamszenia sprzęgła .

Comment

Zamieszczone przez Hondaniel Zobacz posta
      Widzę szał w udzieleniu pomocnej odpowiedzi
      Bo tematów już kilka jest,a ostatni całkiem świeży
      Wymienialiście płyn w układzie wspomagania sprzęgła ? Dzisiaj na przeglądzie w Autowitolin dowiedziałem się że nie wymienia się płynu w układzie sprzęgła bo instrukcja tego nie przewiduje :) Wymieniali mi płyn hamulcowy po 3 latach i chciałem żeby wymienili w sprzęgle powiedzieli że się tego nie robi i na moje ryzyko mogą wymienić .... :)

Comment

Tak masz rację .Jednak przeczytałem wszystkie wątki (to forum jest bardzo wąziutkie np. do fordowskiego ) i dobrze
        chodziło mi generalnie jakie podejście do odpowietrznika jest najbardziej komfortowe
        Przecież o to chodzi aby sobie robotę ułatwiać
        Ja już patent mam
        Pozdr
        Last edited by Hondaniel; 24-07-2016, 17:57.

Comment

chodziło mi generalnie jakie podejście do odpowietrznika jest najbardziej komfortowe
          Chm... ale Twój opis niczego takiego nie zawiera,widocznie to było mniej istotne
          Jest jeszcze kilka rzeczy z tym związanych,ale nie będę mącił

Comment

Widzę .że lubisz A .Hopkinsa ,ta fota chyba z Hannibala
            Jak musisz to pomąć .
            Last edited by Hondaniel; 24-07-2016, 21:02.

Comment

Widzę .że lubisz A .Hopkinsa ,ta fota chyba z Hannibala
              Generalnie to tak sobie,ale postać którą grał jest mega (nie twierdzę że "poczciwa" ).
              Gra A.H. w pełni zasłużyła na oscara Awatar wpadł kiedyś tak na chwilę na pewnym klubowym forum i jakoś tak już został
              Nie jestem psychopatą

Comment

To dobrze , ciekawie to wygląda .Bardzo cenię Hopkinsa za kunszt aktorski ,rola Lektera znakomita .On za pewne nie ma problemu z Hondą he he pozdrawiam

Comment

On za pewne nie ma problemu z Hondą he he
                  No to jakieś cechy wspólne mamy

Comment

Working...
                  X