Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dzwięk jedynki jak w maluchu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dzwięk jedynki jak w maluchu.

Witam. Mam pytanie czy to normalne, że na jedynce i trochę na dwójce na niskich obrotach słychać taki dźwięk jakby ruszać maluchem na jedynce- pamiętacie. Na wstecznym jest podobnie. Jak myślicie koledzy co to może być? Pozdrawiam Zbyszek

Jeździłem maluchem i to nie mało ale za cholerę dokładnie nie wiem o co Ci chodzi ? Rozwiń opisz dokładnie co to za dźwięk jaki objaw ?. Chodzi o... że tak powiem klaśnięcie w chwili gdy całkowicie puszczasz sprzęgło ?

Comment

Nie wiem jaki silnik,ale stawiam na łożyska w skrzyni biegów...dziękuje..dobranoc...

Comment

Zamieszczone przez gor7 Zobacz posta
        Witam. Mam pytanie czy to normalne, że na jedynce i trochę na dwójce na niskich obrotach słychać taki dźwięk jakby ruszać maluchem na jedynce- pamiętacie. Na wstecznym jest podobnie. Jak myślicie koledzy co to może być? Pozdrawiam Zbyszek
        Ej stary mam to samo od jakiegoś czasu im szybciej jedzie to tego nie słychać, też nie mam pojęcia co to może być, ale coś mi mówi że to łożyska skrzyni

Comment

Wg. mnie zaczynają się problemy z łożyskami. Przydałoby się sprawdzić skrzynię , póki problem jest jeszcze mało odczuwalny. Zwlekając możesz narazić się na nie małe koszta.
          EX Civic FN1
          EX Civic ED7
          EX Civic EP2
          EX Civic FD7 FL
          EX Civic FN2
          EX Civic FG1
          EX Civic FD7
          EX Civic EM2
          EX Accord CL3
          EX Accord CG8
          EX Civic MB6
          EX Civic MB4
          EX Civic MB2

Comment

Mam to samo w swoim 1.6vtec 110km. Pytanie gdzie moge znalesc lozyska konieczne do wymiany (mile widziany schemat)?

Comment

Working...
            X