Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

klikanie sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• klikanie sprzęgła

Witam

Problem pojawił się wczoraj, nagle. Odpalam samochód, wciskam sprzęgło i słychać takie jakby KLIK (ciężko jest mi ten dźwięk porównać do czegokolwiek). Słychać go wyraźnie w momencie jak wciskam sprzęgło, ale nie za każdym razem.
    mogę wcisnąć sprzęgło 5 razy i dźwięku nie będzie, a kolejne 5 razy będzie. Słychać go bardzo wyraźnie, nawet jak radio jest głośno.

Po mojemu ten dźwięk dochodzi gdzieś zaraz przy pedale, jak założyłem buta z miękką podeszwą, to nawet czułem na pedale to KLIKNIĘCIE.

Myślałem, że może coś z linką, ale jakby nawalała linka, to sprzęgło w ogóle by nie chodziło, albo ślizgało by się.
    ktoś miał podobnie ze swoją Hanną?

ale w twoim civicu nie ma linki bo tu jest sprzegło hydrauliczne może na pocztek spróbuj wymienic płyn sprzegła możesz też przesmarować pedał sprzegła tą część co wchodzi do komory silnika
    Last edited by jump23; 07-12-2011, 12:13.

Comment

GURGO, mam to samo od kilku dni, nie będę opisywał gdyż identycznie bym to zjawisko ujął. Na liczniku 10500km. W poniedziałek mam roczny przegląd, więc to zgłoszę.

Comment

to napisz potem co Ci powiedzieli. Będę wiedział, czy się tym przejmować czy nie

Comment

Panowie rozwiązaliście ten problem ?U mnie jest to samo niestety;/

Comment

Jest na forum opis tego przypadku. Podobno robią się zadziory raz na ośce dzwigni dwa na tłoczku.

Comment

Wszystko fajnie ale zajęło mi teraz około 2 h czytanie forum i nie mogę tego nigdzie znaleźć.Prosiłbym o linka jeżeli to możliwe.Pozdr

Comment

na naszym Forum też się kolega udzielił: https://www.civicforum.pl/showthread...249#post159249
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak tylko w tych tematach jest o skrzypiącym sprzęgle a u mnie klika tak jakby...
                  Kolega napisał "Po zmontowaniu i usunięciu trzech usterek przestało skrzypieć jedynie można się dosłuchać lekkiego klikania na ogranicznikach ." czyli klikania nie wyeliminował ,a mi właśnie o to chodzi

Comment

Ale to będzie to samo on przy okazji znalazł i te usterki. Pewnie płytka ogranicznika u ciebie jest luźna czyli można nią kręcić przekręć w inne położenie i na jakiś czas przestanie. Płytka to taka okrągła blaszka zabezpieczona okrągłą zawleczka która nie pozwala tłoczkowi sprzęgła dostać się do kabiny. Mam rysunek tego mogę podesłać. Sam mam tę przypadłość jeżdzę z tym już z rok.

Comment

a jaka to tajemnica "że mozesz podesłać" a nie możesz zamieścić?
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

O własnie lepiej zamieść to na forum ,będzie dla wszystkich.Nie rozumiem osób ,które maja jakiś problem i piszą na forum .Potem go rozwiązują i już inni ich nie obchodzą.Dzielić się wiedzą panowie

Comment

Gdzieś już to jest a z zamieszczaniem zawsze jest jakiś problem ale spróbuję.Płytka to poz 14. 12-6a25.jpg

Comment

Working...
                          X