witam serdecznie jestem nowym na tym forum, szukałem rozwiazanie mojego problemu na forum jednak nic nie mogłem znaleźć. Moj problem jest taki ze podczas jazdy gdy chce zmienic bieg na wyższy czyli np z 4-tego biegu na 5- lub z 2-go na 3-ci w momencie nacisniecia sprzęgła czuje opór na skrzyni taj jak by była jakaś blokada po chwili i po dośc duzym udziale siły bieg wyskoczy i wsunie sie w nastepny. najcześciej tak jest na 4-tym biegu. gdy robie to szybko nie czuje żadnego oporu tylko gdy robie to wolno i spokojnie czuje tak opór i jakby poprostu blokade jakbym nie trafiał w bieg ale właśnie o to chodzi ze ja chce wyjść z niego a nie w niego wejść. moj mechanik powiedział zebym sie tym nie przejmował, jestem włascicielem tego samochodzu dopiero od niedawna i mam jeszcze możliwość zwrotu pieniedzy. wiec powiedzcie mi drodzy koledzy czy mam sie tym martwić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
biegi ciezko wychodza!!!
Collapse
X
-
najtańszym czyli darmowym sposoben jest podjechnie do ASO (bez otwierania zlecenia naprawy) poproszenie mechanika by wsiadł i się przejechał, przedstawienie sprawy i przewazne nie ma problemu z darmo to sprawdzi.
Trudno powiedzieć na temat subiektywnych odczuć, jednemu coś chodzi ciężko a drugiemu lekko, jedno jest pewne masz uwagę z takim czymś się nie spotkałeś masz prawo być niepewny.Kierownik Działu Diesla
Comment