Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pilny problem ze skrzynia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pilny problem ze skrzynia

witam moj problem polega na tym :
    stalem na skrzyzowaniu chcialem ruszyc ,bieg wyskoczyl i juz za chiny zaden inny nie chce wejsc a wydaje mi sei ze za mna poleciała biala chmura dymu . teraz slychac jak by zgrzyt jak jest na luzie a wrzucic biegu sie nie da...
    jakie ewentualnie koszty i co to moze byc . prosze o pomoc...

Koszty nie wiem jakie, ale moim zdaniem po objawach jakie piszesz to prawdopodobnie będzie sprzęgło a nie skrzynia.
    Jak silnik jest zgaszony to da się przełączać biegi?

Comment

tak a sie przelaczac... tyle ze wlasnie jeden z mechanikow mi powiedzial ze moze cos z pol oskom... i faktycznie jak skrece kola na postoju i nia poruszam to dziwnie chodzi jak by sie lamala i niczego nie trzymala... moze cos z tym lączeniem zapomnialem jak to sie nazywa przeglub?. posciagam gumy i posprawdzam jak znajde chwile ...

Comment

Półośka nie ma wpływu na zmianę biegów. Jak byś miał walnięty przegub to przy ruszaniu słychać takie grzechotanie (szczególnie jak masz skręcone koła). Jak walnie całkiem to nie ruszysz wcale. Z półośką tak samo.
        Obstawiał bym sprzęgło. Tym bardziej, że w tym modelu jest ono dosyć awaryjne. Najbardziej łożysko.

Comment

ta hanke juz sprzedalem teraz jezdze sedanem 1.6 v-tec . i jest tak jak mowilem wrzucam bieg na wylaczonym silniku i wszystko gra a na odpalonym wrzucam bieg puszczam sprzeglo i nic slychac tylko trrryt .....tryyyt.... tryyyt co okolo sekunde jakis zgrzyt. zatem powiadacie lozysko lub docisc . a ogolnie wymienic cale sprzeglo? wole was porzadnych ludzi podpytac niz zapchac auto do cwaniaka potrzyma 2 tygodnie i zacznie mi wkrecac ile to srub CENZURA i co jeszcze bylo nie tak i mi krzyknie tysiaka a tak naprawde wymieni lozysko np....
          Last edited by Karl1985; 05-07-2011, 17:11.

Comment

Working...
          X