Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk ustępujący po wciśnięciu sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dźwięk ustępujący po wciśnięciu sprzęgła

Witam,

zaobserwowałem w Hondzie Civic 5D taką o to przypadłość:
    na postoju przy zapuszczonym silniku słychać lekkie tarcie w silniku (to dźwięk przypominający nienasmarowane, kręcące się łożysko z lekkimi luzami).
    Dźwięk ten ustaje po wciśnięciu sprzęgła.

Co to może być, zastanawiam się czy to nie łożyska w skrzyni biegów...?

Z góry dzięki za pomoc!

Bo to szumi właśnie łożysko w skrzyni, gdyby było odwrotnie, szumi przy wciśniętym sprzęgle a cisza przy puszczonym to byłoby łożysko oporowe.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
      Bo to szumi właśnie łożysko w skrzyni, gdyby było odwrotnie, szumi przy wciśniętym sprzęgle a cisza przy puszczonym to byłoby łożysko oporowe.
      Słyszałem kiedyś że w Hondach Civic z rocznika 2004-2005 była jakaś wada w łożyskach i są wymieniane w ramach gwarancji.
      Czy to prawda, czy tego typu objaw kwalifikuje do takiej wymiany?

Comment

Ale Ty piszesz w V genie więc chyba to nie jest ten rocznik?????? a jeśli nawet się pomyliłeś i masz taki rocznik to po 7 latach już gwarancji nie masz
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
          Ale Ty piszesz w V genie więc chyba to nie jest ten rocznik?????? a jeśli nawet się pomyliłeś i masz taki rocznik to po 7 latach już gwarancji nie masz

Sorry, pomyliłem działy... :-(

To Honda Civic kupiona w maju 2005, a wyprodukowana pod koniec roku 2004.

Czy taki objaw kwalifikuje do skorzystania z gwarancji o której piszesz?

Comment

Working...
          X