Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stuki w przedniej osi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Stuki w przedniej osi

Witam

Problem wygląda następująco
    Podczas ostatniej piodrózy podczas jazdy zaczeło mi cos stukac w przedniej osi , myślałem ze to przegub , gdy zabrałem sie za wymiane tego podzespołu okazało sie że nie jest on w tragicznym stanie . niby po tej wymnianie wydawało mi sie ze jest wszytsko ok , a jednak nie . Ostnio zauważyłem ze podczas jazdy słychac jakieś stuki , ale zdarzyło mi sie tak ze jadac z górki na V biegu "pusciłem gaz" zaczeło cos strasznie walić a wibracje bardzo mocno odczuwałem na kierownicy.
    Nie mam pomysłu co to może byc dzis planuje wjechac na kanał i zobaczyc co sie dzieje
    I opcja wg. mnie to poduszka skrzyni tylko jest to troche dziwne bo jak dodałem gazu to wibracje i stuki ucichły.i nie ma tez problemu ze zmiana biegów
    II opcja to przegub wew ale co do tego to juzx nie wiem

Prosze o jakas pomoc , może ktos z was miał taki problem

zanim cokolwiek sie wymiania w aucie trzeba mieć pewną diagnozę a nie strzelać jak kulą w płot. Gdybyś pojechała do ASO powiedzieli by Ci od ręki zawieszenie jest typową bolączką tego modelu a w sao znają je na wylot! Za 1/4 wydanych pieniądzy miała byś pewną diagnozę a koszty w aso są spokojnie do przyjęcia - czemu Wy tak boicie sie ASO ? - to już nie te czasy co kiedyś ceny mają przystępne a nawet niższe niż u pana Kazia z gwarancją i pocałowaniem ręki.
    W twoim przypdaku raczej skłaniał bym się ku wahaczom, stabilizatorom, łącznikom stabilizatorów, itp.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X