Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

olej zamiana na co????pomocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• olej zamiana na co????pomocy

Witam
    Jestem przed zmianą oleju w civicu. ma 8 lat i przejechane 82 tysiące. jeździ nim moją zona od nowości. Do tej pory lany był zgodnie z zaleceniem shell helix ultra racing 10w60. Jest cholernie drogi i nie wiem czy do tego silnika warto. Co byście proponowali żeby wlać innego?

A bierze Ci coś tego oleju ?
    Możesz zmienić na shella 10w40, ale na tym oleju możesz praktycznie zapomnieć o tym że silnik zatrzesz, ten olej jest do samochodów które jeżdżone są na wysokich obrotach, tak że bez obaw możesz zmienić na półsyntetyk shella 10w40, niech koledzy doświadczenie się też wypowiedzą czy nie można stosować także 5w40

Comment

właśnie nie bierze ale gościu w ASO mówi że nie zamieniać, oczywiście nie wymieniam w aso oleju żeby było jasne

Comment

Kiedy moja honda miała 8 lat, to jej germański właściciel lał do niej ( mam faktury itd) Castrol 5W-40. Dzisiaj ma lat dziewięć i jeździ bez zarzutu. Pozdro

Comment

mechaników z aso nie zawsze trzeba słuchać. moje Hondy zasilane PB widziały tylko Lotos 10W-40 jedna osiągnęłą 225tys przebiegu na tym oleju i jeszcze ją jako 14 letnią sprzedałem i jeździ do dziś brała jakieś 1 szklanke oleju na 15tys.
          mój kolega w niemczech lał jakieś badziewie DEA ze stacji DEA pare lat temu i jeździ do dziś. tak że z tymi niemcami to różnie.
          Pooglądaj na Yutubie jak chłopaki zalali wode do silnika H zamiast oleju, albo jeździli bez oleju - silnik Hondy nie chciał sie zatrzeć.
          tak że myślę że jak nalejesz rzepaku do tego motora to bedzie jeździł, jesli zalejesz cokolwiek co jest na rynku w zakresie 10W-40 to wogóle nie zauważysz róznicy. Jedyna różnica to w kieszeni.
          ja odkąd żyję a już od ładnych parę lat jak słucham o olejach to nie słyszałem o przypadku żeby komuś się silnik rozleciał bo zalał Lotosa a nie Castrola.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja kupiłem coś takiego 5W40 SHELL HELIX 4L
            Tu masz allegro: https://www.allegro.pl/item103173493..._helix_4l.html
            W sklepie jest po 180zł a na allegro za 122 zł.
            Last edited by kost; 27-05-2010, 13:40.

Comment

Ja też jeżdżę na shell hellix ultra 5w40 z allegro i wszystko jest ok.

Comment

W mojej hani od nowosci byla zalewany Shell Helix ultra 5w40 i ja tez taki zalewam

Comment

Możesz wlać Valvoline 10W50.

Comment

Rambo7 jesteś Wielki! Za tekst o rzepaku nagroda Nike 2010! Najważniejsze to poczucie humoru i do przodu! pozdrówka

Comment

Working...
                    X