Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

za duzo benzyny połyka mi,

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• za duzo benzyny połyka mi,

witam ,ja jzu wczesniej pisalem ze moja honda 1,4 wersja sport rok 2004 ma problemy ze spalaniem,ale to co widze teraz przeraza mnie a mianowicie
    zalalem za 100 zl czyli okolo 22 ltry paliwa i przejechalem tylk 237 km(miasto, troche tylko trasy) ,dzis zalalem za 40 zl czyli okolo 12 litrow i przejechalem niecale 80 km,co sie dzieje ze spalaniem ,pomozcie !!!!!!!!!...ma honda łyka tyle co bmw 330 w benzynie a ma tylko 1,4 pojemnosc i 77 tys km najechane....co ma robic ..ile wam pali???

czy ja wiem czy tylko.. np. moje firmowe seicento 900 pali 28litrow na około 350km'a w mieście więc myślę że tragedii nie ma

a po 2 jest zimno, ssanie się włącza więc i wiele więcej pali
    http://www.civicforum.pl/showthread....22552&p=133160 <-- moja nyska
    www.wmmc.pl

Warmińsko Mazurski Moto Club

Comment

witam moja honda 1,4 2005r przebieg podobny jazda glownie miasto odcinki po 3-5 km dojazd do pracy pali 7litrow , wczesniej mialem vw 1.9tdi i audi 1.9 palily tyle samo , pozd,

Comment

Zamieszczone przez igor1410 Zobacz posta
        zalalem za 100 zl czyli okolo 22 ltry paliwa i przejechalem tylk 237 km(miasto, troche tylko trasy) ,dzis zalalem za 40 zl czyli okolo 12 litrow i przejechalem niecale 80 km
        a ja nie za bardzo rozumiem Twojego sposobu tankowania/liczenia, obliczanie spalania na małym przebiegu nie ma sensu, najlepiej liczyć po wyjeżdżeniu prawie całego zbiornika czyli "do pełna->rezerwa->do pełna" wtedy pomiar będzie w miarę realny; ja już od lat staram się w taki sposób tankować i właściwie to już mi się znudziło liczenie po każdym tankowaniu gdyż od długiego czasu spalanie waha się w granicach 7,5 l/100 (+/- 0,3l) z tym, że jak już powiedziałem tankuję zwykle dopiero jak się rezerwa zaświeci. Spalanie w duzej mierze zależy - jak zapewne wiesz doskonale - od stylu jazdy, rodzaju i długości pokonywanych tras i jeszcze paru czynników, ktore zwykle bywaja zmienne. Postaraj się kilka razy przejechać conajmniej 300-400 km, tankować do pełna i potem obliczać.

Comment

Working...
        X