Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka od pokrywy zaworów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka od pokrywy zaworów

BYlem na regulacji zaworow w ASO(wiem smieszne ale prawdziwe....mala znajomosc i znizke byla) teraz patrze na silnik bo wymienialem sobie filterek powietrza a tu jakas uszczelka mi wystaje. Czy to ma byc tak jak na zdjeciu czy moze uszczelka jest zle zalozona???

Wydaje mi się, że u mnie też tak wystaje - sprawdzę to jeszcze. Gdyby była źle założona to powinny być jakieś wycieki.
    sigpic

Comment

Wystaje na 100% bo to jest "uszko" do złapania i zdjęcia jej z dekla gdyby sie tam za mocno przyssała.

Comment

Mam tak samo, też wystaje. Początkowo też myślałem, że coś nie tak.
        Moja StarA i Moja NowA

Comment

Potwierdzam, wymieniałem uszczelkę i są takie dwa ząbki - jeden od przodu drugi od tyłu, które wystają i to normalne.

Pozdrawiam...
          Nie wierzcie zegarom, czas wymyślił je dla zabawy!

Civic HB 2001r, 1.6 VTEC, 110kM, D16V1

Comment

Witam,

za bardzo nie wiem pod który temat to podpiąć ale mam problem z ta uszczelką. Już 2gi mechanik nie potrafi sobie z tym poradzić. Tzn po każdej wymianie(3x) po około miesiącu po bloku silnika ścieka delikatnie olej. Czy jest na to jakiś magiczny sposób? Czy trzeba nakładać silikon, jeżeli tak to w jakich miejscach. Orientuje się ktoś ile taka przyjemność może kosztować w ASO ? Dodam ,że auto z LPG.

Comment

Zamieszczone przez charlez Zobacz posta
              Czy trzeba nakładać silikon, jeżeli tak to w jakich miejscach.
              4 rogi uszczelki przy półkolach.

Comment

W tych miejscach instrukcji montażu :Montaz pokrywy zaworow w silniku R-seria.pdf

Comment

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
                  4 rogi uszczelki przy półkolach.
                  Są to 2 punkty od strony łańcuszka.

Comment

Na łączeniu miedzy klawiaturą a kołem łańcuszka.

Comment

Naklada sie w 4 punktach tak jak koledzy pisali. Raz wymienialem na nowa uszczelke i nic nie cieklo a teraz po regulacji zalozylem jeszcze raz ta sama uszczelke i nic nie cieknie. A w ktorym miejscu Ci cieknie patrzac od strony otwartej maski na silnik ?

Comment

Zamieszczone przez janas12003 Zobacz posta
                        Naklada sie w 4 punktach tak jak koledzy pisali. Raz wymienialem na nowa uszczelke i nic nie cieklo a teraz po regulacji zalozylem jeszcze raz ta sama uszczelke i nic nie cieknie. A w ktorym miejscu Ci cieknie patrzac od strony otwartej maski na silnik ?
                        A po co w 4 punktach jak tylko w 2 punktach jest łączenie głowicy i pokrywy rozrządu, reszta to płaska powierzchnia, z tego co widzę to tam najprawdopodobniej koledze cieknie od strony właśnie rozrządu.

Comment

Working...
                        X