Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podkręcanie 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podkręcanie 1.6

Witam
    Wiele czytałem na temat podkręcania motoru 1.4 jednak nigdzie nie znalazłem na temat 1.6. Ponoć można też wymontować zwężkę. Czy ktoś to robił, jakie macie odczucia? Jaki jest wzrost mocy, jak jest ze spalaniem? Czy jest konieczność montażu filtra stożkowego. Posiadam silnik 1.6 ES HTB koniec roku 2004.

Zapraszam do https://www.civicforum.pl/forumdisplay.php?f=17
    Last edited by pain; 28-10-2009, 13:00.

A jak podnieść moment obrotowy w silniku d14z6?? Honda 2003 rok.

Comment

nie wiem,ale najpierw należy sprawić aby ten silnik zaczął dobrze oddychać,pózniej go dobrze napoic,czyli spraw mu dobry dolot powietrza,pózniej dobry wylot spalin,nastepnie dobre zasilanie paliwem ,czyli wieksze wtryski,tuningowa listwe paliwową,no i bardziej wydajniejsza pompe paliwową.i to dopiero robi efekt,nastepnie lepszy układ wysokiego napiecia aby lepsza iskierke dawał na wysokich obrotach,moze cos takiego jak na moim zdjeciu awatarze

sorki bo zapomniałem ale nie wiem chyba moment obrotowy jest stały dla danego silnika mozna zwiekszyc moc ale tak jak wczesniej dałem znac to przy tym wzroście mocy zwieksza sie apetyt na paliwo,moc z paliwa zuzywanego,moze predkośc obrotowa sie zwiekszy ale i tak odciecie zadziała chyba ze sprawisz sobie nowy powercomander do tego modelu,widziałem jeszcze koła pasowe rozrządu regulowane,chcem sobie tez takie sprawic ale to chodzi o spalanie,czyli górny zwrotny punkt gdzie nastepuje zaraz zapłon i paskiem tego nie wyregulujesz bo sa stałe punkty,ale po zamontowaniu tego koła mozesz to poprawic,czyli ten błąd fabryczny wyregulowac precyzyjniej

Edytuj swoje posty i dopisuj.
      Last edited by Tomo1; 28-10-2009, 20:45.

Comment

Working...
      X