Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja zaworów civic 1.4 2004r.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja zaworów civic 1.4 2004r.

Witam wszystkich użytkowniaków,
    mam pytanie
    1. Czy po wymianie rozrządu zawsze jest konieczna regulacja zaworów, jakie są skutki nie przeprowadzenia tej operacji,
    2. wyczytałem ze przy wymianie rozrządu na 120 tyś nie wszyscy wymieniają napinacz co na ten tema sądzicie
    Z góry dzięki za info
    Pozdrawiam
    tarasco

Byłem w serwisie w poniedziałek i dowiedziałem się, że przy przebiegu 90 tys km jest osłuchowa kotrola pracy zaworów.Jeżeli na słuch jest coś nie tak to wtedy się reguluje.Na temat rolki to powiedzieli, że zawsze wymieniają, natomiast jeśli chodzi o pompę wody to nawet przy przebiegu 200 tys km zostawiają fabryczną pompę.Chyba, że autko jest zagazowane to wówczas sprawa z zaworami wygląda trochę inaczej.

Comment

Ja dla własnego bezpieczeństwa wolałbym wymienić kompletny rozrząd. Co do zaworów to nie wiem co ile reguluje się je EP ale też nie jest to trudna i czasochłonna czynność żeby z nią zwlekać.

Zbyt duży luz zaworów powoduje metaliczny hałas zwłaszcza na zimnym silniku, szybsze zużycie zaworów i krzywek wałka. Zbyt mały luz zaworów może doprowadzić do obniżenia ciśnienia w komorze spalania. Itd. itp. ogólnie lepiej regulować niż nie regulować

Comment

Working...
      X