Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic bardzo klekocze na zimnym silniku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic bardzo klekocze na zimnym silniku

Witam mam problem w hondzie, tzn nie wiem czy to problem, ale denerwuje podczas uruchamiania samochodu zimnego i dopóki on się nie rozgrzeje chodzi jak diesel... tzn, dziwnie klekocze :/ może miał już ktoś taką sytuację bardzo proszę o pomoc

Jest to 1,4 iS 1996 rok

moja diagnoza, zawory do regulacji.

Comment

Zamieszczone przez TamporaryLoginThirten Zobacz posta
      moja diagnoza, zawory do regulacji.

też tak myślę, 80 zł w ASO Hondy

Comment

Dzięki dziś się wybiorę do ASO i spróbuje to naprawić

Comment

ja u siebie wyregulowalem wczoraj i dalej klekocze... ssacy 0.20 ustawilem a wylotowy 0.25.

Comment

Miałem to samo u siebie. Też regulowałem zawory i na ciepłym silniku chodził cichutko ale na zimnym nadal klekotał i gdzieś tu na forum wyczytałem że rozrząd jest winowajcą i faktycznie wymieniłem i jak ręką odjął. Rozrząd trzeba wymieniać po zakupie auta jak nie znasz jego historii ja nie miałem kasy i nie wymieniłem, zdążyłem zrobić 10 tys. km i dopiero to zrobiłem i auto na zimnym i na ciepłym chodzi jak trzeba i nie klekocze jak diesel. Więc zmień rozrząd jak nie wymieniałeś. Pozdro

Comment

rozrzad byl zmieniany przy 135 tys a ja auto przejalem od sasiada przy 138 tys,teraz mam 153 tys, wiec wymiana dopiero przy 200 mnie czeka. wiec pewnie bedzie z tym ze pasek rozrzadu zle napiety bo bylo cos takiego na forum. zreszta widzialem pasek przy regulacji zaworow i jest noweczka.

Comment

Objawy identyczne jak u mnie więc nadal bym obstawiał że coś z rorządem. Dziwne że sąsiad wybulił kasę na rozrząd i sprzedał zaraz auto a wiadomo że takich rzeczy nie wliczy się do ceny więc jak dla mnie dziwne bo na tym tylko stracił. Więc może faktycznie pasek nie naciagnięty ewentualnie zmienił tylko paski i są nówki a są też do wymiany rolki a ich nie zmienił ja bym tu nadal szukał przyczyny bo jak pisałem u mnie paski, rolki i pompa wody zmienione i nie klekocze a objawy miałem identyczne i też robiłem zawory! Ale może ktoś ma inny pomysł. Pozdrawiam i życzę znalezienia przyczyny i rozwiązania problemu.

Comment

To rozrząd, tyle że nie do wymiany a do regulacji - trzeba naciągnąć pasek, już chyba na forum o tym było. Mam to samo, dzisiaj zdjęliśmy z braciakiem obudowę i okazało się że jest luźny jak guma w starych gaciach ale nie daliśmy rady odkręcić śruby napinacza i będę musiał chyba podjechać do ASO no i stówka na pewno nie wystarczy.

Comment

Working...
                  X