Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciek oleju

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyciek oleju

Cześć wszystkim
    Jakiś czas temu mój mechanik wymieniał mi skrzynie biegów bo ciekł olej od strony tej części i od strony rozrządu, uszczelki wymieniał. No ale teraz wyciekł pojawił się w tej części proszę spójrzcie na zdjęcie zaznaczyłem w jakim miejscu https://zapodaj.net/plik-gmD9w8P9vh wcześniej tam było wilgotne ale teraz po prostu cieknie. Przy okazji też wymienił uszczelkę pokrywy zaworów i wyregulować luzy zaworowe. No ale teraz dziwnie samochód się zachowuje nie wiem czy to dziwny zbieg okoliczności ale myślę że się rozszczelnił. Czy macie jakieś pomysły na to co to może być ? Honda jest VII 1.6 110 km, Benzyzna, Sedan, Silnik z oznaczeniem D16V1

W tym miejscu dodatkowo trzeba dać uszczelniacz , jeśli mechanik nie był od Hondy mógł nie wiedzieć myśląc, że uszczelka wystarczy

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
      W tym miejscu dodatkowo trzeba dać uszczelniacz , jeśli mechanik nie był od Hondy mógł nie wiedzieć myśląc, że uszczelka wystarczy
      A to jest miejsce gdzie skrzynia biegów jest łączona z częścią silnika ? a jaki uszczelniacz taki w tubce i on potem robi się jak uszczelka ?

Comment

Nie na łączeniu skrzyni z silnikiem jest uszczelniacz na wale, mokre masz na pokrywie zaworów od strony rozrządu i tam uszczelniacz pod uszczelkę dodatkowo, dopiero teraz na kompie widzę, że zaznaczyłeś na żółto miejsce wycieku. W tym miejscu to albo skrzynia przecieka przez uszczelniacz, źle kielich sprzęgła do skrzyni doszczelniony lub uszczelniacz wału silnika. Chyba że spod pokrywy, umyj silnik i obserwuj.

Comment

Zamieszczone przez maciej_mariusz Zobacz posta
          Nie na łączeniu skrzyni z silnikiem jest uszczelniacz na wale, mokre masz na pokrywie zaworów od strony rozrządu i tam uszczelniacz pod uszczelkę dodatkowo, dopiero teraz na kompie widzę, że zaznaczyłeś na żółto miejsce wycieku. W tym miejscu to albo skrzynia przecieka przez uszczelniacz, źle kielich sprzęgła do skrzyni doszczelniony lub uszczelniacz wału silnika. Chyba że spod pokrywy, umyj silnik i obserwuj.
          Oddałem auto z powrotem do mechanika

Comment

no ciekaw jestem co z tego ostatecznie wyjdzie bo nie wygląda ta sprawa najlepiej jak tak czytam

Comment

Working...
            X