Witam, to mój pierszy post na grupie. Hanie kupiłem dość niedawno. A więc tak wczoraj ruszając wbiłem 2 i zakręciłem pod odcięcie 2 i 3 i właśnie wtedy pojawił się ten dźwięk na 3 biegu było słysząc klasyczny dziwiek vteca ale nagle zrobił on się 2 razy badziej słyszalny aż nie przyjemny dla ucha. Auto na postoju chodzi normalnie jedzie jakby miało trochę mniej mocy wydaje mi się że jakoś 3/4 mocy na normalnym jechaniu dźwięk jest minimalnie inny ale gdy zakręcisz na wyższe obroty i słychać załączenie się vteca słychać że ten dźwięk nie jest tak jak normalnie tylko jest 2 razy głośniejszy aż nie do końca przyjemny dla ucha.Po nocy auto ma normalnie stan olej, wycieków żadnych nie ma. Ma ktoś jakieś pomysły co mogło się stać?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hodna civic 7 type r 2005 dziwny dźwięk podczas v-teca
Collapse
X
-
Dolot podobno sprawny, po podłączeniu pod komputer pokazał 3 błędy.
P0123 -czujnik położenia przepustnicy 1;za wysokie napięcie
-obecny
P0325 -czujnik spalania stukowego 1, brak sygnału (bank 1 lub pojedynczy czujnik)
-obecny
P0135 -grzałka 1/1 czujnika 02
-obecny
Comment
-
Zamieszczone przez Kuba888 Zobacz postaMa ktoś jakieś pomysły co mogło się stać?
Zamieszczone przez Kuba888 Zobacz postaP0135 -grzałka 1/1 czujnika 02
Zamieszczone przez Kuba888 Zobacz posta0325 -czujnik spalania stukowego 1, brak sygnału (bank 1 lub pojedynczy czujnik)
-obecny
Zamieszczone przez Kuba888 Zobacz postaP0123 -czujnik położenia przepustnicy 1;za wysokie napięcie
Zrób fotki pod maską i wrzuć na forum. Zobaczymy czy była jakaś ostra rzeźba czy może zwierzątko pogryzło kable.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Witam, wydech jest cały seryjny, wybebeszony jest tylko tłumik końcowy (przez przed ostatniego właściciela)kat na miejscu, sonda jest, czujnik także, podłączenie okej.
Macie sposoby na odkręcenie tej sondy? Ponieważ jest problem z odkręceniem.
Czujnik stukowy okazało się że był przerwany kabel(kabel już zrobiony)
Czujnik położenia przepustnicy- kable wychodzi na to że są okej więc możliwe że trefny
Jeszcze mam temat poboczny filtra powietrza, ponieważ był mocno zasyfiony tak jak wyżej pisałem znajduje się za nadkolem został już wymieniony na nowy k&n w międzyczasie.
I po przejechaniu się Hania mam wrażenie że owy dziek vteca stał się mniej nie przyjemny dla ucha niż na początku.Fakt dalej jest inny i nie przyjemny ale nie az tak jak na samym początku,dalej czuć że nie ma pełnej mocy i że górne partie obrotów nie idą idealnie płynnie.
Czy zmiana filtra powietrza mogła wpłynąć że ten dźwięk jest mniej nie przyjemny ?
Także znajomy mówił że na jego taki efekt na vtecu daje nieszczelność układu wydechowego co myślicie o tym ?
Błędy skasowane, na dniach będą ponownie sprawdzane.
Comment
Comment