Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny zapach na wyższych obrotach.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny zapach na wyższych obrotach.

Dzień dobry

Panowie będę się streszczać, zawsze oszczędzałem Civica i maksymalnie kręciłem silnik do 3 może 3,5k rpm. (ep1)
    Ostatnimi dniami postanowiłem się pobawić samochodem i nie dziadować, zauważyłem że przy obrotach około 4.5 kiedy z prędkości ~20km/h z dwójki dałem gaz do podłogi, zaczynam czuć smród palonej gumy. Czy to normalne? Nie ukrywam że to moje pierwsze auto i na dobrą sprawę jestem totalnym laikiem.

Zamieszczone przez hawk9 Zobacz posta
    Dzień dobry

Panowie będę się streszczać, zawsze oszczędzałem Civica i maksymalnie kręciłem silnik do 3 może 3,5k rpm. (ep1)
    Ostatnimi dniami postanowiłem się pobawić samochodem i nie dziadować, zauważyłem że przy obrotach około 4.5 kiedy z prędkości ~20km/h z dwójki dałem gaz do podłogi, zaczynam czuć smród palonej gumy. Czy to normalne? Nie ukrywam że to moje pierwsze auto i na dobrą sprawę jestem totalnym laikiem.
    Obstawiam że sprzęgło już na wykończeniu. Uśliznęło sie i przypaliło.
    Zobacz czy się zgadza https://www.sprzegla24.pl/blog/07/ja...dzic-sprzeglo/
    A prościej to chyba na postoju włączyć V bieg i spróbować ruszyć.
    Jeśli obroty wzrosną, i nie nie zdławi silnika to ślizga.
    Last edited by Waflo; 09-11-2023, 17:23.

Comment

Dobra, byłem u taty i zrobił test drive, sprzęgło nie śliga się i wydaje się być w porządku. Jakieś pomysły gdzie dalej szukać?

Comment

nie szukaj na siłę, jeździj i obserwuj, ewentualnie sprowokuj ponownie taką sytuację. Może akurat coś śmierdziało na podwórku i zbiegiem okoliczności w tym momencie się rozpędzałeś. Jeśli tata zrobił test i nie ma tego efektu, to nie szalej ... lepiej poszukaj dobrego piwa w okolicy .
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Dobra, po tym jak ostatnio znowu się bawiłem już kilka dni z rzędu, ani razu nie było takiej samej sytuacji. Można upalać póki ruda nie zje bo jak się okazało zaczęła się robić pierwsza dziura

Comment

Working...
          X