Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

swap z d16v1 na k20a3 kilka pytań

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• swap z d16v1 na k20a3 kilka pytań

siema mam pytanie planuje swapa silnika. aktualny to d16v1 w VII sedan planowałem wsadzic jakąś 2l np k20a3 oczywiście wraz z 6 skrzynia i nową wiązką mam zasadnicze pytanie czy mocowania będa pasować bo z tego co wiem k20a3 było w hatchbacku a chce wsadzic do sedana

Dobry blacharz da sobie radę i zrobi mocowania pod silnik I skrzynie tak że nie będzie problemu. U siebie w hb jak robiłem swap to miałem wstawiany przód z k20a3 więc nie było problemu. Za jakiś czas będę wkładał chyba k20 do jajka więc będę miał więcej zabawy

Comment

wiesz może ile może wziąć taki blacharz?

Comment

Learn how to K-Swap Your 01-05 Honda Civic. Our guide shows you the required parts, costs, and the entire swap process in extreme detail.

Koszt swapa przewyższy wartość auta. Jeżeli swapować na K-serię w VIIgen to tylko coupe.

Shifter odpowiedni trzeba ogarnąć. Sedan nie miał nigdy wersji z K20 więc powstaje problem zegarów. Immo też trzeba zrobić.
        Last edited by pablo_see; 09-03-2022, 21:34.
        Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
        Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

dzięki za odpowiedź, immo i zegary to nie problem bardziej boje się że coś może nie wejść

Comment

Dlaczego K-serie swapujemy tylko do coupe? Zastanawiam się nad takim samym swapem do sedana... Czy kolega fifi12 udostępni gdzieś postępy?

Comment

Working...
            X