Witam. Jakiś czas temu jadąc autem wkręcając go na obroty, gdy doszło do 4 tysięcy, zaczął się dławić i wyskoczył Check Engine, moc spadła, przy redukcji biegów, mocno go dławiło, aż w końcu stanął i miałem problem z odpaleniem. Odpaliłem go i już jeździł normalnie z Checkiem. Potem sytuacja taka sama przy skręcie, wyskoczył Check, samochód zgasł i gasł co chwilę. Wczoraj po przejechaniu 180 km, zgasł mi pod samym blokiem na miejscu parkingowym już na luzie, wyskoczył check i standardowo obroty wtedy były na poziomie 1500 po odpaleniu i spadały po chwili na tysiąc. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale pisałem w innym wątku, że Temperatura zaraz po odpaleniu znajduje się w połowie połowy skali, czyli w 1/4 całego zakresu. Szybko rośnie i nie ma możliwości, żeby spadła podczas włączenia nawiewu na full z ciepłym powietrzem. Leci gorące powietrze, ale temperatura na desce nie spada. Wymieniłem czujnik temperatury plynu, ale bez zmian. Czy winowajcą może być termostat, który się nie otwiera? Wskazówka dochodzi szybko do max. drugiej kreski przed czerwona i już bardziej nie rośnie. Wentylatory się załączają ale nie wiem w którym momencie. Czy oba problemy mogą być powiązane? Co się dzieje? Pacjent go Honda stream z 2001 roku z silnikiem 1.7 vtec.
IMG_20210619_073422.jpg
IMG_20210613_091516.jpg
IMG_20210619_073422.jpg
IMG_20210613_091516.jpg
Comment