Witam panowie jaki moze byc koszt wymiany uszczelki pod głowica? Ogolnie wszystko jest ok poza wyciekiem na 99% z uszczelki.Silnik d16v1
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Uszczelka pod głowica
Collapse
X
-
Zamieszczone przez masza22 Zobacz postaWitam panowie jaki moze byc koszt wymiany uszczelki pod głowica? Ogolnie wszystko jest ok poza wyciekiem na 99% z uszczelki.Silnik d16v1
Comment
-
Comment
-
Koszt wymiany uszczelki pod głowicą licząc tylko części i płyn to około 300 zł + 100 zł planowanie jezeli wymagane + ewentualna robocizna.
Jeżeli blok do planowania to wiadomo koszty rosną.
W ogóle to się dziwię jak można przegrzać te uszczelkę skoro wszystko sprawne, olej i płyn chłodniczy w normieLast edited by gkill; 20-04-2020, 10:06.
Comment
-
Zamieszczone przez masza22 Zobacz postaWyciekiem oleju z uszczelki.Zamieszczone przez JarkoCivic Zobacz postaPierwsze słyszę. Daj foto
...Jarko, potem się okaże że cieknie... ale spod klawiatury .... a to nie głowica... to by były jaja, robić upg bez potrzeby
. a pewnie nie jeden mechanik widząc "jelenia" tylko zaciera ręce
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta...też bym chciał zobaczyć ten olej z uszczelki głowicy.
...Jarko, potem się okaże że cieknie... ale spod klawiatury .... a to nie głowica... to by były jaja, robić upg bez potrzeby
. a pewnie nie jeden mechanik widząc "jelenia" tylko zaciera ręce
Comment
-
Przyznam że ostatnio robiłem wymianę uszczelki pod głowice i powiem tak w jednym zakładzie chcieli 3 tyś ,więc podziękowałem jeleni proszę szukać w lesie ,trochę popytałem i znalazłem drugi gdzie po oględzinach gość wziął za komplet uszczelek,planowanie +robocizna =900zł ,ale z tego co widziałem ceny za wymianę to do max 2000 tyś z planowaniem bloku i głowicy
Comment
-
Komuś się coś pomyliło.Po pierwsze to j.w. uszczelka w tym aucie jak padnie to nie tam.Załóżmy jednak że węży nie pompuje a rzeczywiście olej leci (czysto hipotetycznie,bo nie zakładam że to prawda) to w zasadzie jak zawiniesz rękawy ,weźmiesz się do roboty to koszt operacji zamknie się w trzech godzinach i 100-130zł .
O ile oczywiście płyn i olej jeszcze się nadają i zostaną.Lepiej jednak dołożyć kilka zł i wymienić.
Skoro przedmuchu nie ma to głowica i blok są sprawne.Last edited by m26; 10-09-2020, 14:51.
Comment
-
Wróce do tematu.Honda jezdzi dalej ale neistety wycieki sa coraz większe.Czyli tak z 3 miejsc moze byc wyciek zaślepka ( wykluczylem) uszczelka pod głowica lub uszczelka pokrywy tak???? Dodam ze kilka dni temu mialem tarse okolo 300 km i jechałem dosyc szybko przez wiekszosc drogi 120-150. Nastepnego dnia sprawdzilem płyn chlodniczy to w zbiorniczku juz go nie bylo.Przed wyjazdem był max...Problem wlasnie zeby znalezc mechanika ktory by tak uczciwie podszedl do tematu.
Comment
-
no i do tego zmierzam, jeśli grzeje dobrze i mocno tak, jak grzać powinno to nie będzie to upg, moim zdaniem nie musi to być upg.
zobacz tu wpis #26 https://www.civicforum.pl/showthread...-VIIIgen/page3
jak gdzieś masz podobnie to niekoniecznie upg, grzeje ale dolewasz ... to trzeba zrobić bardzo dokładne oględziny.
Zgnita obejma, sparciały wąż, lub coś podobnego.
Ja już też miałem robić upg, auto już stało na warsztacie ... i zobacz co wyniuchali mechanicy:
Wyciek z układu chłodzenia i pompa wody. Regulacja zaworów 1.7CTDi
Wpis nr #3... króciec cały zielony, płyn ucieka pomału (ogrzewanie bardzo dobre) pły ze zb. wyrównawczego znika ... nie kompci, jest moc, wszystko GiT.
...Do tego nie ma żadnych śladów na podłodze, płyn ściekał po bloku i zdążał wyschnąć.
Zobacz:
1,7 CTDi ubywa płynu chłodniczego
... uszczelka głowicy kupiona gotowy do remontu i ... odkrycie.
Dopiero widać było po wyjęciu sprężarki A/C.Last edited by rambo7; 15-01-2021, 19:34.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment