Witam, mam problem z moim HONDA Civic VII 1.4 90KM 2004R 146tys przebiegu. Problem jest gdy odpale auto po ujechaniu 1km dławi się brakuje mocy nawet staje. Nie chcę sie wkręcić na obroty. Z rana jest najgorzej dopiero po wyrzuceniu na luz i gazowaniu 2 tys obr przela się. Jeszcze podcza gazownia dochodzą strzały zazwyczaj 3 z tłumnika lub katalizatora ciężko stwierdzić mi. Potem auto jedzie jak nigdy nic. Zawory były regulowane 30 tys temu. Obroty nie falują. Odpala pięknie żadna kontrolka się nie świeci. Swiece już wymieniłem nie pomogło. Nwm co dalej robić ???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z silnikiem mocą na zimnym
Collapse
X
-
jest kategoryczny ZAKAZ pisania w tytule tematu słów "pomocy" i "problem" (Regulamin pkt 5)! Sabotujesz wyszukiwarkę tematów. Temat ma oddawać sedno problemu a nie słowo problem, tu 99,9 tematów to same problemy.
Twój temat to:
Zamieszczone przez bk972 Zobacz postana zimnym silnik nie chcę sie wkręcić na obroty.
teraz do sprawy.
Masz uszkodzony katalizator lub wyłączony lub nie widoczny dla komputera. Nic się nie przepala, po prostu zwiększasz temp silnika a tym samym spalin czyli rozgrzewasz katalizator i dopiero wtedy coś zaczyna ustawiać w mieszance.
Zamieszczone przez bk972 Zobacz postapodcza gazownia dochodzą strzały zazwyczaj 3 z tłumika lub katalizatora ciężko stwierdzić mKierownik Działu Diesla
Comment