Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamiana głowicy w d16v1 na d17a8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamiana głowicy w d16v1 na d17a8

Jak w tytule , po wystrzale korby w moim d17a8 nie mam zamiaru złomować auta, lecz je uratować nie wydając przy tym worka pieniędzy.
    Na forum przeczytałem o możliwości kupienia d16v1 i założenia do niego głowicy z mojego d17a8, gdyż są to ponoć " bliźniacze" silniki .
    Chciałbym się dowiedzieć co potrzebuje do takiej zamiany oraz jak to wykonać zgodnie ze sztuką , tak żebym za chwile kolejnego silnika nie szukał. Wiązki , komputer , mocowania ponoć pasują idealnie , lecz co z resztą ? Pacjent to Em2'ka. Każde info się przyda.
    Pozdrawiam

Ja bym przekładał cały d16v1, niby mocy mniej ale moment obrotowy wcześniej i wyższy, spalanie niższe, koniec końców wydaje się bardziej dynamiczny, a stosując wałek od d17a9 masz 120 kunia i niutka więcej niż w a8
    Jak chcesz robić hybrydę to raczej przekładaj sam dół. Wtedy reszta zostanie ze starego.

Comment

Cześć, a może macie wiedzę jak zrobić z d17a1 bez VTEC ? padła panewka, więc pomysł na doł od d16v1, a moze wstawić całe d16v1 a jedynie wałek od mojego d17a1 ??

Comment

Working...
      X