Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cykanie wtryskow

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cykanie wtryskow

Witam. Mam pewien problem z moja hania d16v1 otoz wydaje dziwne dźwięki. Slychac jest dziwne cykanie w okolicach przepustnicy. Jakies pomysly co to moze byc ? Czy to wtryski ? Jestem pewien ze to nie zawory bo byly regulowane i to nie dzwiek dobiegajacy z pod pokrywy zaworów. Z gory dziękuję i pozdrawiam

Może zabrzmi to banalnie ale ja na pierwszy rzut sprawdził bym poziom i jakość oleju. Niski poziom oleju albo kiepskiej jakości olej może powodować wydobywanie się dziwnych dźwięków z silnika.
    Last edited by alwaro; 18-03-2018, 17:21.

Comment

Możliwe, że zawór EVAP, jak słyszysz takie klikanie z boku przepustnicy po zagrzaniu się silnika.

Comment

Gdzie kupie nowy zawor i ile mniej wiecej by kosztowal ?

Comment

Po co chcesz kupować nowy zawór? On działa, tylko po jakimś przebiegu tak cyka. A jak koniecznie chcesz to ASO lub ebay, aliexpress. Oryginał Denso koło 35-50 USD + wysyłka ze 20 USD.

Comment

U każdego cyka, u jednych głośniej, innych ciszej. Najpierw sprawdz wszystko. Nagraj odgłos do wglądu.

Comment

Może się podkleję. To wam wygląda na cykanie tego EVAPu? https://youtu.be/BYyuR57oT94 - efekt w 13s albo 47s. Niestety w hybrydzie nie wiem gdzie on się może znajdować...

Comment

Jakby co w ASO kosztuje ponad 500 zl takze masakra

Comment

Working...
                X