Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D16V1 - Dziwny dźwięk od 2 do 3 tys. obrotów.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D16V1 - Dziwny dźwięk od 2 do 3 tys. obrotów.

Witam.

Od jakiegoś czasu moja hania wydaje dziwny "pierdzący" dźwięk z okolic lewej strony silnika (patrząc z fotela kierowcy). Podczas postoju nic takiego nie dzieje się tylko podczas jazdy. Dodam że na ostatnich mrozach dźwięk ucichł lecz po rozgrzaniu silnika wciąż on się pojawiał ale ciszej. Problem występuje tylko w granicach 2-3 tys. obrotów.

Dodam jeszcze że oleje, filtry rozrząd były wymieniane około 9tys. kilometrów temu.

Szukając w internecie natrafiłem na podobne tematy i radzili że może to być katalizator lub panewki lecz nie znalazłem rozwiązania dla D16V1 dlatego pytam was o pomoc.

Z góry dzięki!

Witamy się w dziale powitań, nie w dziale technicznym, nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
    Last edited by rambo7; 06-03-2018, 12:20. Powód: Regulamin pkt 2.

Mam identycznie to samo i rozrząd miałem wymieniany też mniej więcej tyle kilometrów wcześniej. Oryginał pasek, napinacz NSK i pompa Asahi. Zawory do tego regulowane. Olej trochę później wymieniałem. Na zimnym tego nie słychać, a na rozgrzanym już tak. Taki warkot. Myślałem, że to wydech, ale może to rolka albo pompa?

Comment

Kolego, udało Ci się rozwiązać problem?

Comment

Working...
      X