Witam.
Wczoraj po nocnym postoju moja Honda zaczęła wydawać dziwne dźwięki przy obrotach od 1.5 - 2.5 tys. obrotów, powyżej tych wartości wszystko jest w porządku. Jeśli dodam gazu powyżej 3 tys. obrotów to dźwięk przestaje być słyszalny, dopiero podczas spadania z obrotów przy 2 tys. znowu przez ułamek sekundy słychać ten dźwięk. Brzmi to mniej więcej tak, jakby słoniowi ktoś nadepnął na trąbę.
Dźwięk jest słyszalny tylko wewnątrz pojazdu, na zewnątrz pod maską niczego nie słychać. Auto ma moc, nie kopci. Czy ktoś może ma pomysł co mógłbym sprawdzić w celu weryfikacji? Mój mechanik będzie wolny dopiero po Niedzieli, a ja się boję jeździć autem, ponieważ nie wiem czy jazda niczego nie zepsuje. Poniżej wstawię link do filmiku. Dodam, że to ja dodaję gazu w celu przedstawienia Wam odgłosów.
Pozdrawiam
Wczoraj po nocnym postoju moja Honda zaczęła wydawać dziwne dźwięki przy obrotach od 1.5 - 2.5 tys. obrotów, powyżej tych wartości wszystko jest w porządku. Jeśli dodam gazu powyżej 3 tys. obrotów to dźwięk przestaje być słyszalny, dopiero podczas spadania z obrotów przy 2 tys. znowu przez ułamek sekundy słychać ten dźwięk. Brzmi to mniej więcej tak, jakby słoniowi ktoś nadepnął na trąbę.

Pozdrawiam
Comment