Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regulacja zaworow

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Regulacja zaworow

Witam nie bardzo wiedzialem gdzie zamieścić tego posta wiec tu piszę. Co myślicie o regulacji zaworow czy jest konieczna co ileś tam tyś km przejechanych. Dodam ze mam przejechane 250 tyś z czego 120 tyś na gazie i póki co ich nie regulowałem.

Instrukcja obsługi każe sprawdzać luz zaworów co 40 tys. km. Ze względu na gaz powinieneś to robić ~2 razy częściej.

Comment

Zamieszczone przez jaarusss Zobacz posta
      póki co ich nie regulowałem.
      To możesz się tylko cieszyć z farta. Drobna usterka dozowania czy zapłonu,może doprowadzić zawory z nieprzepisowym luzem do zgonu.Nawet bez usterki podnoszącej temperaturę ,jazda może się zakończyć po jednym dobrym wysiłku.
      Trzeba regulować.
      Last edited by m26; 18-01-2018, 20:15.

Comment

Dziwne, że koledze nie przeszkadza hałas z klepiących zaworów.

Klepie ci silnik?
        Last edited by rambo7; 19-01-2018, 13:58.

Comment

Nie nic mi nie klepie w silniku wszystko normalnie chodzi bez zarzutów, tylko teraz jak nie były regulowane tyle tyś km. To jak będę je chciał wyregulować to czy coś się tam nie uszkodzi w silniku przydkiem ze tyle czasu nie byly regulowane i nie jest coś ,,zapieczone". Żeby to mi zamiast pomóc nie zaszkodziło ?

Comment

Poradniki na forum i w manualu są. Regulacja napewno nie zaszkodzi a wręcz pomoże. Przy okazji ocenisz stan silnika.

Comment

Nic nie będzie zapieczone.

Comment

Kolego po co zakładasz dwa te same tematy?

Comment

Jak dobrze będą wyregulowane, to nic moe zaszkodzi, a jedynie pomoże.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Comment

Dzieki wam za pomocną odpowiedź, zatem nic mi nie pozostaje jak tylko umówić się na regulacje zaworów.

Comment

Zamieszczone przez kubsztyk Zobacz posta
                      Instrukcja obsługi każe sprawdzać luz zaworów co 40 tys. km. Ze względu na gaz powinieneś to robić ~2 razy częściej.
                      Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu. Wystarczy zgodnie z instrukcja co 40 tys km.

Comment

No i jak zaczynają klepać.

Comment

Pytanie do tych, co już regulowali zawory. Czy obracanie wałem jest możliwe od góry (tak jak w IX gen.), czy trzeba długi klucz i sięgać przez otwór nadkola?

Comment

Wykręć świece i wsadźostatni bieg to nie będziesz potrzebował żadnego klucza.

Comment

Ja kręciłem od góry kluczem płasko-oczkowym z grzechotką. Tylko radzę zdjąć pasek alternatora, bo u mnie skończyło się to obtarciem skóry od wewnątrz przedramienia.

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                              Wykręć świece i wsadźostatni bieg to nie będziesz potrzebował żadnego klucza.
                              Ten to ma gotowy przepis na wszystko.

Comment

Working...
                              X