Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

d16v1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• d16v1

witam,

posiada moze ktoś schemat rozrządu ewentualnie z momentami ?

Tutaj masz link to całego manuala https://jdmfsm.info/Auto/Japan/Honda...Civic01-05.zip
    mozesz posiłkować się informacjami dla d16v2
    Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
    Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
    Ale o Hanie trzeba dbać
    Moje maleństwo: ES7

Comment

w manualu jest info zeby nie rozłączać czujnika CKP,tylko zdemontować nierozłącznie NIESTETY PRZED PRZECZYTANIEM MANUALA rozłączyłem go, czy to wiąrze się z jakimiś konsekwencjami ? dodam że akumulator od tygodnia jest poza pojazdem ?

Comment

Żadnych. Do regulacji zaworów też się rozłącza CKP aby zdjąć obudowę z pasa rozrządu.
        Jak robisz rozrząd to pamiętaj o bardzo dokładnym ustawieniu wszystkiego.

Wysłane z mojego NX512J przy użyciu Tapatalka
        Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
        Ale o Hanie trzeba dbać

Comment

oczywiście ! dziękuje

Comment

to przy regulacji rozłącza się chyba czujnik połozenia wałka rozrządu w górnej pokrywie rozrządu bo ten ckp to to jest raczej połozenia wału bo na dole :P

Comment

to przy regulacji rozłącza się chyba czujnik połozenia wałka rozrządu w górnej pokrywie rozrządu bo ten ckp to to jest raczej połozenia wału bo na dole :P

Comment

a powiedz czy jest jakiśsposób by zweryfikować stan napinacza do ponownego montażu ? tak jak z pompą wody jeżeli nie ma luzu nadmiernego i nie cieknie ?

Comment

Odnośnie tego nie wiele Ci powiem. Bo jak dawałem rozrząd robić to kazałem wszystko zmienić na nowe. Ja muszę pewność bezawaryjności ze względu na ilości km jakie robię w roku oraz sam fakt, że jeżdżę z dzieckiem, a czasem tez kobieta bierze auto w trasę, wieć wolę uniknąć telefonu, że "nie działa".
                  Ale jak chcesz sprawdzić napinacz i zaoszczędzić kilka złotych to przeczytaj to: Awaria napinacza To takie bardziej ogólne wskazówki.

Może pomoże?
                  Last edited by WojciechO; 29-11-2017, 12:37.
                  Ale o Hanie trzeba dbać

Comment

rozumiem, akurat artykuł tyczy się napinacza paska osprzętu

Comment

witam, mam pytanie bo dziś robiłem rozrząd w hani z silnikiem d16v1 i nie widziałem nigdzie zaworu vtec czy ten silnik na pewno ma vteca? jeśli tak to gdzie on się znajduje? ps. wszystko wskazuje ze tj. zwykle 1,6i.

Comment

Ten link do manuala nie otwiera się.

Comment

Working...
                        X