Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przednia poduszka silnika 50840-S5A-010 (Civic VII 5d 2004)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przednia poduszka silnika 50840-S5A-010 (Civic VII 5d 2004)

Panowie mam zagwozdkę, muszę kupić przednią poduszkę silnika. Trafiłem na dwie oferty z używanymi OEM z czego jedna okazało się, że ma już ledwo widoczne pęknięcie, no ale pęknięcie jest. Drugiej nie miałem możliwości zobaczyć bo sprzedający nie ma zdjęcia (dziwne w 21 wieku, że taką trudnością jest zrobienie zdjęcia), sprzedający zapewnia, że niby ok, ale gwarancji rozruchowej dać nie chce
    Zatem czy bawić się w używany oryginał czy kupić jakiegoś Febesta za 140zł.

Sam mam obawy do używanych części gdy nie mogę ich samodzielnie sprawdzić. Mam więc dylemat czy ryzykować te 90zł za używaną poduszkę czy jednak kupić nowy zamiennik?
    Last edited by picasso2000; 13-11-2017, 14:57.

dzisiejsze zamienniki są dobrej jakości i ja chyba bym poszedł w Febesta, ale szukaj taniej: https://jdmshop.eu/poduszka-silnika-...-50840-S5A-010
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jakie masz objawy, że ją wymieniasz?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Comment

Jest zerwana od strony silnika. Normalnie trzyma się w dwóch punktach, a moja już tylko w jednym, jest widoczna wyraźna rysa na poduszce w którą włożę paznokieć.

Comment

Dopisuję się do tematu, lecz chodzi mi o poduszkę olejową od strony kierowcy. Czy Febest jest zamiennikiem godnym polecenia? Dzwoniłem po sklepach i w Haparts proponują mi tylko oryginał za około 700 zł, ale rzecz jasna nie będę tyle płacił. W Intercars tylko Yamato, ale to ich marka i jakaś chińszczyzna, natomiast w jarusnet i jdmshop proponują mi właśnie Febesta jako jedyny zamiennik. Warto to kupić? Z forum mazdy wiem, że z zamiennikami poduszek olejowych jest ciężko, gdyż nieraz na nowych zamiennikach jest gorzej niż ze zużytym oryginałem, bo często wcale nie mają one oleju. Proszę o w miarę sprawną odpowiedź. Pozdrawiam.

Comment

Czy nikt z forumowiczów nie miał doświadczenia z wymianą poduszki olejowej silnika i z poduszkami firmy Febest?

Comment

Working...
            X