Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic 1.6 v-tec hatback zmiana rozrządu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• civic 1.6 v-tec hatback zmiana rozrządu

Witam wszystkich!

Jestem miłośnikiem Hondy i postanowiłem wymienić rozrząd razem z pompą wody gdyż mam problem z czujnikiem rozrządu którego nie da razy zmienić bez zdjęcia paska. Muszę powiedzieć ze lubię drobne naprawy a jutro zamierzam z kumplem który zna się mechanice<zna się na audi i vw > wymienić rozrząd w civicu . Szukam filmiku gdzie będzie pokazane ale nic nie mogę znaleźć . Jeżeli byście mogli pomóc był bym wdzięczny i macie jakieś rady na co szczególnie trzeba uważać.
    Pozdrawiam.

Zamieszczone przez civiv-2004-vtec Zobacz posta
    macie jakieś rady na co szczególnie trzeba uważać.
    Na nic,to prosta robota.Ostatnio wymienialiśmy z kolegą po pracy na parkingu przy użyciu tego co znalazło się wbagaju i kilku klocków z palet . Ogarniecie na gotowo w trzy godziny.

Comment

macie jakieś rady na co szczególnie trzeba uważać.
      Na nic,to prosta robota.Ostatnio wymienialiśmy z kolegą po pracy na parkingu przy użyciu tego co znalazło się wbagaju i kilku klocków z palet . Ogarniecie na gotowo w trzy godziny.Zajdź jedynie konkretne pokrętło do odkręcenia pasowego na wale i komplet nasadek1/4 " bo to ułatwia pracę.

Comment

Witam

trzeba pokrywę silnika odkręcić żeby zdjąć osłonę od rozrządu ?? bo jak tak to będę musiał uszczelkę albo silikon odpowiedni kupić ?? co trzeba jeszcze tam kupić żeby sie nie okazało później ze czegoś nie mam płyn chłodniczy ?? co jeszcze ??
        Pozdrawiam

Comment

trzeba pokrywę silnika odkręcić żeby zdjąć osłonę od rozrządu
          Tak.

będę musiał uszczelkę albo silikon odpowiedni kupić ??
          Uszczelka zostaje,chyba że cieknie.
          Silikon jest odpowiedni do pisuaru,a nie auta

co trzeba jeszcze tam kupić
          Pasek ,pompa,napinacz,a płyny ustrojowe nie koniecznie,chyba że wymiana wynika z interwału.

Comment

interwału ??

Comment

[/QUOTE],chyba że wymiana wynika z interwału.[/QUOTE]

dokładnie chodziło mi o to czy ma to coś wspólnego z czujnikiem rozrządu który muszę wymienić . nie jestem mechanikiem i od niedawna na forum

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, wesołe niektóre

Comment

Working...
              X