Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Warkot podczas przyspieszania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Warkot podczas przyspieszania

Witam

Samochód: Honda Civic
    Silnik: 1.4 90KM
    Rok produkcji: 2003

Jakiś czas temu w swoim samochodzie usłyszałem warkot podczas przyspieszania. Zdecydowanie nasila się w momencie wyższych obrotów a najlepiej to słychać przy prędkości 120km/h. Na biegu jałowym warkotu brak. Dźwięk nie ma nic wspólnego z huczeniem, buczeniem i stukaniem metalicznym. Nie znam lepszego słowa na określenie tego dźwięku ale jak dla mnie to coś typu 'warkot'. Żeby przybliżyć charakter dźwięku pozwoliłem sobie go wrzucić pod tym linkiem https://www74.zippyshare.com/v/2ZbyWXmn/file.html. Prędkość jazdy przy nagrywaniu to właśnie 120km/h, a najlepiej warkot słychać między 0:12 a 0:17. Dla porównania losowo odejmowałem gazu, żeby usłyszeć różnicę. Wiadomo, że w takim przypadku podejrzanych elementów jest kilka, dlatego zanim udam się do mechanika, który podejrzewam nie zdiagnozuje problemu ot tak, chciałbym poznać Wasze pomysły na rozwiązanie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

cześć problemów może być kilka dziura w tłumiku łożysko w kole jakaś osłona pod spodem jest odczepiona i hałasuje. stań na postoju dodaj gazu i słuchaj czy warkot też występuje

Comment

Podczas postoju tego nie ma, w momencie kiedy puszczam gaz to też ustępuję. Dzieje się to tylko kiedy dodaję gazu a nasila się na wyższych obrotach 2500+

Comment

sprawdź osłonę kolektora wydechowego. jest ona pod maską od strony chłodnicy być może ona spękała i wibruje u mnie tak było. jeśli nie to na niech ktoś gazuje 2500 wzwyż a ty chodź wokół auta patrz i słuchaj

Comment

W poniedziałek jadę do mechanika, dzięki za podpowiedzi

Comment

Working...
          X