Witam posiadam Honda Civic VII 1.6 VTEC sprawdzałem sondy lambda i okazało się że ta w katalizatorze jest od tego modelu a ta przed kolektorem od hondy vii 1.4 co mam zrobić wywala błędy p0401 oraz p0171 mam ją wymienić na odpowiednią?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sonda lambda od 1.4 w hondie 1.6 vtec
Collapse
X
-
Zamieszczone przez krzysiek3542 Zobacz postaEgr jak i kolektor już przeczyszczonyZamieszczone przez m26 Zobacz postaNajpierw napraw EGR.
Niski przepływ ustalany jest na podstawie różnicy miedzy szacowanym wskazaniem MAP a rzeczywistym.Jesli MAP wskazuje za małe ciśnienie,to dla komputera jest to jednoznaczne z tym ze spaliny nie sa pobierane w odpowiedniej ilości.
Błąd wyliczony EGR i błąd sondy,może być równoznaczny z uszkodzeniem MAP o ktorym komputer nie wie,bo jego wskazanie może snajdowac sie jeszcze w granicach tolerancji.
Auto trzeba podlączyc , kontrolować parametry,a nie tylko kasować błędy.
Może masz nieszczelny kolektor,albo urwany wężyk,to tez jest istotne.
Comment
-
Po pierwsze to takie rzeczy jak LPG powiny być wyszczególnione na samym początku.
Po wtóre zrób coś jak możesz z profilem bo to 1.4 i 2001 wprowadza w błąd.
I trzecie to nie wyrzucaj pieniędzy w błoto,bo strojąc niesprawne auto możesz je natychmiast zabić.
Traz masz wystrojone auto z usterką z awaryjną mapą paliwową zapobiegającej uszkodzeniom,a po regulacji będziesz miał auto z usterką,w trybie awaryjnym i jeszcze źle wystrojone.Rozjedziesz czymś takim AFR do końca i jeszcze powypalasz dziury w silniku.
Comment
-
Pierwsza zasada to przy jakmkolwiek niedomaganiu nie jeździsz na lpg.
Jeździsz tylko na benie i dopiero jak to doprowadzi do perfect,to możesz walczyć przy gazie.
Gaz w aucie niesprawnym ,włączony na dojazd ,potrafi uniemożliwić trafną diagnozę.
Znim nie ma ideału na pb,to lpg nie istnieje,nawet nie dotykasz przełącznika,bo podstawą działania lpg na wtrysku jest idealna praca silnika na benzynie.Last edited by m26; 02-04-2017, 23:01.
Comment
-
Zamieszczone przez krzysiek3542 Zobacz postacheck włączył się po jakiś 20km jazdy na benzynie i to samo jest na gazie co dalej robić?
Comment
-
prześledź ten wątek i napraw zgodnie z manualem kolegi z Rosji: Check engine Civic 1.6 VTEC P0171 i P0401Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment