Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o dolot d14z6

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie o dolot d14z6

Witam
    Zastanawiam się nad zmianą dolotu w moim Ep1. Znalazłem coś takiego jak na zdjęciu - od d14z1. Pytanie czy podejdzie do d14z6, niby to tylko różnica 15km ale nie jestem pewien czy średnica nie jest mniejsza. Chciałbym poznać opinię innych. Z góry dzięki za odpowiedź
    15025483_1250058488400847_1127124966322444164_o.jpg

To jest ulep.To przejście z 75 na 65 mm może Ci te kilka kucy zabrać "ryzyk fizyk"
    Ten kawałek z odmą to jest short ram od poziomej przepestnicy,który jest policzony,a reszta to sztukateria żeby pasował pod pionową.

Comment

człowiek by chciał tu coś "zmodzić" by to wyglądało jakoś pod maską, a tu zaraz że "ulep"... nadzieję, chociaż dejcie człowiekowi nadzieję i coś doradźta koleżeńsko , żeby to wyglądało, buczało i jechało nawet tak samo ale by wyglądało, przede wszystkim , no bo jak to teraz wygląda? jak sie maskę podniecie ... no może nie "ulep" ale polotu to, to nie ma, zgadza sie? .
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Chciałbym zobaczyć jak wygląda "nie ulep" w przypadku pionowej przepustnicy w civicu vii. Bo zanim się zacznie wymądrzać to wypada sprawdzić czy się ma rację

Comment

Zamieszczone przez Nerov Zobacz posta
          Chciałbym poznać opinię innych.
          To poznałeś.
          Odpowiedziałem zgodnie z tym co wiem i myślę. Jeżeli zależało Ci na tym żeby ktoś słodził a nie uczciwie mówił co myśli,to przepraszam że nie
          byłem wylewny-ale akurat nigdy nie byłem
          OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Rambo,starałem się doradzić,ale to nie moja wina że to ani nie wygląda (co mnie akurat mniej obchodzi,bo to nie moja sprawa),ani może po prostu nie jechać ,tylko zabyrzyć mu falowość w powietrzu i wdupi.Co mam mu napisać,że to jest rewelacja,bierz i zakładaj? Na pewno nie miał by potem do mnie pretensji za takie porady...
          Last edited by m26; 16-11-2016, 19:45.

Comment

Przepraszam jeśli Cie uraziłem
            a co do dolotu, który wysłałeś - stożek można podzielić na taki, który wygląda i ten który działa jak należy. Nie spotkałem żadnego zestawu "dedykowanego" który by był w tym miejscu co trzeba bez robienia ulepu.
            chodzi mi o to miejsce jedyne, w którym jest dobry dopływ nie ogrzanego powietrza
            111tllg.jpg

Comment

a co do dolotu, który wysłałeś - stożek można podzielić na taki, który wygląda i ten który działa jak należy.
              Tu się zgadzamy,ale napisałeś wyrażnie:
              Chciałbym zobaczyć jak wygląda "nie ulep" w przypadku pionowej przepustnicy w civicu vii.
              No więc wygląda tak jak na foto,ale oczywiście miejsce zasysania wybitnie trafione to nie jest.
              Nie rozważałeś przeniesienia akumulatora do tyłu?Jak wlot umieścisz w miejscu wskazanym na foto ,a tego nie zabudujesz,to temperatura spadnie tyle co nic,mierzyłem to.
              Musisz to albo zabudować,albo zrobić otwór w fartuchu i nawiew.Możesz też pokombinować z filtrem w obudowie ,a wlot do niego zrobić coś ala taki

ale biorący powietrze z boku chłodnicy.Rura którą pokazałeś na pierwszej focie jest do tego silnika za gruba,a na dodatek jest stopniowana,czego należy unikać jesli ma to być wsadzone bez żadnych pomiarów i prób..Jest za gruba nawet do mojego z9,wiem bo taką mam.

Comment

Rozważam obudowany stożek w tym miejscu, aku pójdzie obok, równolegle do silnika - lub do bagażnika (czego wole uniknąć).
                Na razie się orientuję jak wygląda "rynek", czego unikać i czy nie lepiej to zrobić samemu (wzorując się oczywiście na istniejących zestawach)
                Dlatego dzięki za odpowiedz
                Last edited by Nerov; 16-11-2016, 20:29.

Comment

Nie raz dostałem na kresce baty od auta z dolotem z kibla.Wiem też że można zyskać więcej na samych proporcjach rur niż na zimnym powietrzu (oczywiście w granicach rozsądku).Przy planowaniu bierz pod uwagę że cieńsza rura poprawia dół,gruba górę,musisz wybrać kompromis a do tego dobierać długość.Bez wykresów jest ciężko.
                  Powodzenia.

Comment

Dzięki, myślę że mając symulacje komputerowe i trochę wiedzy powinien wyjść ciekawy mod.

Comment

Jeśli chcesz,to mogę dać Ci namiar na gościa,który profesjonalnie liczy doloty ,to też fascynat (magisterkę na dolotach zrobił ) kiedyś je nawet budował. Szwęda się jeszcze czasem po forach zawsze chętnie służył radą.Można się od nigo wielu rzeczy nauczyć,cenię też jego metodyczne podejście do tematu.
                      Last edited by m26; 16-11-2016, 21:34.

Comment

Wiedza brata i moje samouctwo powinno też osiągnąć cel, ale mimo to poproszę

Comment

No to PRIV.
                          "Poszło"
                          Last edited by m26; 16-11-2016, 22:31.

Comment

Working...
                          X