Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zbliża się wymiana oleju i czy wymienić rozrząd?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zbliża się wymiana oleju i czy wymienić rozrząd?

Witam.
    Zwracam się do was z problemem, mam Honde Civic 7 rok 2003 przedlift 1.6 110 KM, obecny przebieg 198100 km, ostatnio zmieniałem olej i filtry przy 189000 km, w tej chwili mam zalany olej syntetyczny 5w40 i mam pytanie czy dalej lać ten olej czy zmienić na półsyntetyczny? Dodam, że od wymiany oleju w maju sprawdzałem stan dość regularnie i nie dolałem ani kropli oleju, po prostu silnik nie bierze oleju.
    Druga sprawa to rozrząd. Na obecnym przejechane jest około 73 000 km, czyli rozrząd wymieniony przy 126000 km. Nie wiem czy jest założony rozrząd oryginalny Hondy czy zamiennik. Waszym zdaniem warto już wymienić rozrząd? I czy wymienić razem z pompą wody?
    Pozdrawiam

Witam, Olej lej dalej ten sam tutaj nic nie kombinuj jak do tej pory nic się nie działo. Wydaje mi się, że rozrząd powinieneś już wymienić tym bardziej, że nie masz pewności czy oryginał, oczywiście razem z pompą wody dla świętego spokoju.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Wymienić olej, pozostać na tym co jest, nigdy nawet przy 100000000000km nie zmieniać na żaden inny. Nie wymieniać rozrządu dopóki nie ma wymaganych km. W 1,6 pompa wody jest chyba osobno, są 2 reguły, wymieniamy jak cieknie lub co 2 gą wymianę rozrządu. Damiano, ale forum nie działa od wczoraj. Jeśli chcesz więcej informacji to jest około 650 wątków o olejach i około 1500 odpowiedzi na pytanie które zadałeś, nie da się tego mielić w kółko. Temat zamykam.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X