Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zawór recyrkulacja spalin

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

cześć
    dziś przy byłem u mojego mechanika. diagnoza jednoznaczna zaślepka i jej wymiana.niestety jest przy tym troszkę pracy trzeba zdjąć pokrywę zaworów klawiaturę i wtedy dostęp do zaślepki jest idealny. zaślepka umiejscowiona jest (gdy otworzymy maskę i patrzymy na silnik) to po lewej stronie silnika z boku głowicy tuż przy zaworze egr (silnik 1.4)
    od środka głowicy zaślepkę trzymają plastikowe uchwyty. po jej obwodzie jest oring i to on z czasem skruszał od oleju temperatury itp. nie polecam wymiany samego oringa gdyż ta zaślepka kosztuje ok 30 zLotych.
    u mnie po wymianie dziś zrobiłem już 150 km i silnik suchutki
    polecam każdemu kto ma kłopotliwy ubytek oleju wraz z zachlapaniem silnika przez olej zajrzeć właśnie tam

Comment

To jest ta zaślepka, o której rozmawialiśmy? Bo jeśli tak to ja w D16V1 do jej wymiany nie zdejmowałem dekla. Jaki koszt samej wymiany tej zaślepki u Ciebie? Michał Ci to ogarnął? Pozdro

HTC Desire 820

Comment

cześć
        tak to ta zaślepka oczywiście że Checker mi to ogarniał nikt inny oprócz niego mojej Hanki nie tyka koszt śmieszny bo zaraz z regulacją luzu zaworowego 50 złotych

Comment

To jak za darmo

HTC Desire 820

Comment

IMG_20161028_082149.jpgIMG_20161028_082214.jpg
            dla potomnych zdjęcia gdzie umiejscowiona jest owa zaślepka

Comment

Working...
            X