Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

silnik 1.4 - osiagi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• silnik 1.4 - osiagi

witam,
    mam pytanko, jak oceniacie osiagi 3drzwiowego civica??
    czy silnik 1.4 90km, nie jest za slaby jak na to autko?czy nie brakuje mu dynamiki?
    ile w ogole wazy, civic 3d??
    z tego, co obserwuje, najpopularniejszy na rynku samochodow uzywanych, jest wlasnie ten silnik, stad moje pytanie.
    o ile lepszy w tym modelu jest silnik 1.6, albo diesel 1.7?
    pozdrawiam

raval, moim zdaniem 90 kucy to trochę mało. Na pewno jest to dynamiczny silnik ale moc też jest potrzebna! Poza tym większy ubaw. A silnik 1.6 wcale nie odbiega tak mocno spalaniem od 1.4 ... Druga strona medalu mówi, że za 1.6 zapłacisz większe OC itd. CIężki wybór ale chyba skusiłbym się na 1.6 Pozdrawiam!

Comment

Jak na tą pojemność osiągi są bardzo dobre. Dynamika jak najbardziej OK. Jeśli chodzi Ci o VI gen. to waży 1040 kg. Pozdrawiam

Comment

smigam na tym silniku i musze powiedziec ze powyzej 3.5 tys obrotów jest ok pewnie duzo paliwa zassie ale siągnie całkiem niezle pozdrawiam

Comment

Mam Hanię Civic EP z silnikiem 1.4. Przy zakupie też miałem te same wątpliwości co Ty, ale tak się złożyło, że trafiłem na zadbaną wersję z niemieckiego salonu właśnie z silnikiem 1.4... i nie żałuje. Co prawda z pewnością nie jest to EP3 i jak napisał perzolzx10 z większym silnikiem byłby jeszcze większy ubaw, ale jak na 1.4 i dość spore autko dynamiki nie brakuje. Jak to w silnikach Hondy masz praktycznie dwie opcje - jeżdzisz do około 3 tys. obrotów i masz cichutko i w mieście wystarczająco do sprawnego poruszania się - albo jeżdzisz około 4-5 tys. i jak na 1.4 masz bardzo dynamicznie
          Co do spalania to ostatnio sprawdzałem i przy jeżdzie non-stop w mieście (tak się ostatnio złożyło akurat) i przy ostatnich mrozach (i ciągłym dogrzewaniu samochodu podczas skrobania szyb) spaliła mi jakieś 9,5l/100km.
          Co do minusów - powyżej 90km/h na trasie jest dosyć głośno. Podczas długich tras autostradą bywa denerwujące.
          Aha... nie napisałem, że mam wersję 3-drzwiową właśnie

Mam nadzieję, że mój post choć trochę Ci pomoże w decyzji. Pozdrawiam.
          sigpic

Comment

1.7 CTDI sobie odpuść, dla własnego dobra ...

Comment

1,7 ctdi chodzi ładnie ja niemam zastrzeżeń puki co i mało pali

Comment

Mój brat też ma i "na razie" też nie ma zastrzeżeń ale z tym silnikiem za bardzo jest rosyjska ruletka ... Jak już coś się zaczyna, to potem leci ... Słyszałem wiele, czytałem wiele, gadałem wiele ... Ja bym nie kupił

Comment

no ja mam nadzieje ze u mnie będzie chodzić jak należy silnik isuzu to niby japoński to powinien chodzić a poza tym te nowsze samochody to robią bardziej na ilość nie na jakość wg mnie najlepszy diesel w tym czasie to 1,9 tdi klekocze ale jest niezawodny

Comment

jesli mozna doradzic to 1.6 vteca 110 km nie bedziesz załował spalanie nawet mniejsze niz 1.4 (zalezy od jazdy i nogi) ,aktualnie w miescie tylko w miescie bo jezdze do pracy i z i takie tam 7,5 max L(normalna jazda a jak trza to idzie Super) pozdrawiam .

Comment

Zamieszczone przez megapawlos Zobacz posta
                      jesli mozna doradzic to 1.6 vteca 110 km nie bedziesz załował spalanie nawet mniejsze niz 1.4 (zalezy od jazdy i nogi) ,aktualnie w miescie tylko w miescie bo jezdze do pracy i z i takie tam 7,5 max L(normalna jazda a jak trza to idzie Super) pozdrawiam .
                      Nooo kolego, ja do 7,5 l nigdy się nawet nie zbliżyłem. U mnie spalanie w mieście jest w granicach 9 l nawet jak jeżdżę spokojnie. Fakt, ze do pracy robię krótkie trasy (ok. 10 km) i do tego 15 minut w korku.
                      sigpic

Comment

Working...
                      X